Група 08
Їстівні плоди та горіхи; шкірки цитрусових або динь
Примітки:
- Ця група не включає неїстівні плоди або горіхи.
- Охолоджені плоди та горіхи слід включати до тих самих позицій, що і відповідні свіжі плоди та горіхи.
- Сушені плоди або сушені горіхи цієї групи можуть зазнавати часткової регідратації чи іншої обробки з метою:
(a) поліпшення їх консервації чи зберігання, стійкості (наприклад, за допомогою помірної термічної обробки, обробки сіркою, доданням сорбінової кислоти чи сорбату калію);
(b) поліпшення чи підтримання їх зовнішнього вигляду (наприклад, доданням олії чи в невеликій кількості глюкозного сиропу),
за умови, що вони зберігають властивості сушених плодів або горіхів.
Додаткові примітки:
- Вміст різноманітних цукрів у перерахунку на цукрозу (цукристість) у продуктах цієї групи відповідає показникам рефрактометра при температурі 20° C, помноженим на коефіцієнт 0,95.
- У товарних підкатегоріях 0811 90 11 00, 0811 90 31 00 і 0811 90 85 00 термін “тропічні плоди” означає плоди гуаяви, манго, мангостану, папаї, тамаринду, анакардії, личі, джекфрута, або хлібного дерева, саподили, пасифлори, або страстоцвіту, карамболи та пітаї.
- У товарних підкатегоріях 0811 90 11 00, 0811 90 31 00, 0811 90 85 00, 0812 90 70 00 і 0813 50 31 00 термін “тропічні горіхи” означає кокосові горіхи, горіхи кеш”ю, бразильські, ареки (або бетель), коли та макадамії.
Код |
Назва |
Ставки мита, % |
Додаткові ОВО |
||
преференційна |
пільгова |
повна |
|||
0801 |
Горіхи кокосові, бразильські, кеш”ю, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки: |
|
|
|
|
– горіхи кокосові: |
|
|
|
|
|
0801 11 00 00 |
– – висушені |
|
0 |
0 |
– |
0801 12 00 00 |
– – з внутрішньою оболонкою (ендокарп) |
|
0 |
0 |
– |
0801 19 00 00 |
– – інші |
|
0 |
0 |
– |
– горіхи бразильські: |
|
|
|
|
|
0801 21 00 00 |
– – у шкаралупі |
|
10 |
10 |
– |
0801 22 00 00 |
– – без шкаралупи |
|
10 |
10 |
– |
– горіхи кеш”ю: |
|
|
|
|
|
0801 31 00 |
– – у шкаралупі: |
|
|
|
|
0801 31 00 10 |
– – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0801 31 00 90 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
0801 32 00 |
– – без шкаралупи: |
|
|
|
|
0801 32 00 10 |
– – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0801 32 00 90 |
– – – інші |
|
5 |
5 |
– |
0802 |
Інші горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки: |
|
|
|
|
– мигдаль: |
|
|
|
|
|
0802 11 |
– – у шкірці: |
|
|
|
|
0802 11 10 |
– – – гіркий: |
|
|
|
|
0802 11 10 10 |
– – – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0802 11 10 90 |
– – – – інший |
|
5 |
5 |
– |
0802 11 90 |
– – – інший: |
|
|
|
|
0802 11 90 10 |
– – – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0802 11 90 90 |
– – – – інший |
|
5 |
5 |
– |
0802 12 |
– – без шкірки: |
|
|
|
|
0802 12 10 |
– – – гіркий: |
|
|
|
|
0802 12 10 10 |
– – – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0802 12 10 90 |
– – – – інший |
|
5 |
5 |
– |
0802 12 90 |
– – – інший: |
|
|
|
|
0802 12 90 10 |
– – – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0802 12 90 90 |
– – – – інший |
|
5 |
5 |
– |
– горіхи лісові (Corylus spp.): |
|
|
|
|
|
0802 21 00 |
– – у шкаралупі: |
|
|
|
|
0802 21 00 10 |
– – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0802 21 00 90 |
– – – інші |
|
5 |
5 |
– |
0802 22 00 |
– – без шкаралупи: |
|
|
|
|
0802 22 00 10 |
– – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0802 22 00 90 |
– – – інші |
|
0 |
0 |
– |
– горіхи волоські: |
|
|
|
|
|
0802 31 00 00 |
– – у шкаралупі |
|
10 |
10 |
– |
0802 32 00 00 |
– – без шкаралупи |
|
10 |
10 |
– |
– каштани (Castanea spp.): |
|
|
|
|
|
0802 41 00 00 |
– – у шкірці |
|
5 |
5 |
– |
0802 42 00 00 |
– – без шкірки |
|
5 |
5 |
– |
– фісташки: |
|
|
|
|
|
0802 51 00 00 |
– – у шкаралупі |
|
5 |
5 |
– |
0802 52 00 00 |
– – без шкаралупи |
|
5 |
5 |
– |
– горіхи макадамії: |
|
|
|
|
|
0802 61 00 00 |
– – у шкаралупі |
|
15 |
15 |
– |
0802 62 00 00 |
– – без шкаралупи |
|
15 |
15 |
– |
0802 70 00 00 |
– горіхи коли (Cola spp.) |
|
15 |
15 |
– |
0802 80 00 00 |
– горіхи ареки, або бетель |
|
15 |
15 |
– |
0802 90 |
– інші: |
|
|
|
|
0802 90 10 00 |
– – пекан |
|
15 |
15 |
– |
0802 90 50 00 |
– – горішки кедрові |
|
15 |
15 |
– |
0802 90 85 |
– – інші: |
|
|
|
|
0802 90 85 10 |
– – – в упаковках, масою нетто понад 10 кг |
|
0 |
0 |
– |
0802 90 85 90 |
– – – інші |
|
15 |
15 |
– |
0803 |
Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені: |
|
|
|
|
0803 10 |
– плантайни: |
|
|
|
|
0803 10 10 00 |
– – свіжі |
|
0 |
0 |
– |
0803 10 90 00 |
– – сушені |
|
0 |
0 |
– |
0803 90 |
– інші: |
|
|
|
|
0803 90 10 00 |
– – свіжі |
|
0 |
0 |
– |
0803 90 90 00 |
– – сушені |
|
0 |
0 |
– |
0804 |
Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свіжі або сушені: |
|
|
|
|
0804 10 00 00 |
– фініки |
|
3 |
3 |
– |
0804 20 |
– інжир: |
|
|
|
|
0804 20 10 00 |
– – свіжий |
|
3 |
3 |
– |
0804 20 90 00 |
– – сушений |
|
3 |
3 |
– |
0804 30 00 00 |
– ананаси |
|
3 |
3 |
– |
0804 40 00 00 |
– авокадо |
|
3 |
3 |
– |
0804 50 00 00 |
– гуаява, манго та мангостан |
|
0 |
0 |
– |
0805 |
Цитрусові, свіжі або сушені: |
|
|
|
|
0805 10 |
– апельсини: |
|
|
|
|
0805 10 20 00 |
– – апельсини солодкі, свіжі |
|
0 |
0 |
– |
0805 10 80 00 |
– – інші |
|
0 |
0 |
– |
0805 20 |
– мандарини (включаючи танжерини та сатсума); клементини, вілкінги та аналогічні гібриди цитрусових: |
|
|
|
|
0805 20 10 00 |
– – клементини |
|
0 |
0 |
– |
0805 20 30 00 |
– – монреаль і сатсума |
|
0 |
0 |
– |
0805 20 50 00 |
– – мандарини та вілкінги |
|
0 |
0 |
– |
0805 20 70 00 |
– – танжерини |
|
0 |
0 |
– |
0805 20 90 00 |
– – інші |
|
0 |
0 |
– |
0805 40 00 00 |
– грейпфрути, включаючи помело |
|
0 |
0 |
– |
0805 50 |
– лимони (Citrus limon, Citrus limonum) і лайми (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia): |
|
|
|
|
0805 50 10 00 |
– – лимони (Citrus limon, Citrus limonum) |
|
0 |
0 |
– |
0805 50 90 00 |
– – лайми (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia) |
|
0 |
0 |
– |
0805 90 00 00 |
– інші |
|
0 |
0 |
– |
0806 |
Виноград, свіжий або сушений: |
|
|
|
|
0806 10 |
– свіжий: |
|
|
|
|
0806 10 10 00 |
– – столовий |
|
10 |
10 |
– |
0806 10 90 00 |
– – інший |
|
10 |
10 |
– |
0806 20 |
– сушений: |
|
|
|
|
0806 20 10 00 |
– – коринка |
|
0 |
0 |
– |
0806 20 30 00 |
– – султана |
|
0 |
0 |
– |
0806 20 90 00 |
– – інший |
|
0 |
0 |
– |
0807 |
Дині, кавуни і папая, свіжі: |
|
|
|
|
– дині, кавуни: |
|
|
|
|
|
0807 11 00 |
– – кавуни: |
|
|
|
|
0807 11 00 10 |
– – – з 1 грудня до 31 березня |
|
0 |
0 |
– |
0807 11 00 90 |
– – – з 1 квітня до 30 листопада |
|
20 |
20 |
– |
0807 19 00 |
– – інші: |
|
|
|
|
0807 19 00 10 |
– – – з 1 грудня до 31 березня |
|
0 |
0 |
– |
0807 19 00 90 |
– – – з 1 квітня до 30 листопада |
|
20 |
20 |
– |
0807 20 00 00 |
– папая |
|
0 |
0 |
– |
0808 |
Яблука, груші та айва, свіжі: |
|
|
|
|
0808 10 |
– яблука: |
|
|
|
|
0808 10 10 00 |
– – для сидру, насипом, з 16 вересня до 15 грудня |
|
10 |
10 |
– |
0808 10 80 |
– – інші: |
|
|
|
|
0808 10 80 10 |
– – – з 1 грудня до 31 березня |
|
0 |
0 |
– |
0808 10 80 90 |
– – – з 1 квітня до 30 листопада |
|
10 |
10 |
– |
0808 30 |
– груші: |
|
|
|
|
0808 30 10 00 |
– – для грушевого сидру, насипом, з 1 серпня до 31 грудня |
|
10 |
10 |
– |
0808 30 90 |
– – інші: |
|
|
|
|
0808 30 90 10 |
– – – з 1 грудня до 31 березня |
|
5 |
5 |
– |
0808 30 90 90 |
– – – з 1 квітня до 30 листопада |
|
10 |
10 |
– |
0808 40 00 00 |
– айва |
|
10 |
10 |
– |
0809 |
Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі: |
|
|
|
|
0809 10 00 00 |
– абрикоси |
|
5 |
5 |
– |
– вишня та черешня: |
|
|
|
|
|
0809 21 00 00 |
– – вишня кисла (Prunus cerasus) |
|
5 |
5 |
– |
0809 29 00 00 |
– – інші |
|
5 |
5 |
– |
0809 30 |
– персики, включаючи нектарини: |
|
|
|
|
0809 30 10 00 |
– – нектарини |
|
5 |
5 |
– |
0809 30 90 00 |
– – інші |
|
5 |
5 |
– |
0809 40 |
– сливи та терен: |
|
|
|
|
0809 40 05 00 |
– – сливи |
|
5 |
5 |
– |
0809 40 90 00 |
– – терен |
|
5 |
5 |
– |
0810 |
Інші плоди, свіжі: |
|
|
|
|
0810 10 00 00 |
– суниці та полуниці |
|
17 |
17 |
– |
0810 20 |
– малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода): |
|
|
|
|
0810 20 10 00 |
– – малина |
|
20 |
20 |
– |
0810 20 90 00 |
– – інші |
|
20 |
20 |
– |
0810 30 |
– смородина чорна, біла або червона та аґрус: |
|
|
|
|
0810 30 10 00 |
– – смородина чорна |
|
20 |
20 |
– |
0810 30 30 00 |
– – смородина червона (порічки) |
|
20 |
20 |
– |
0810 30 90 00 |
– – інша |
|
20 |
20 |
– |
0810 40 |
– журавлина, чорниця та інші плоди роду Vaccinium: |
|
|
|
|
0810 40 10 00 |
– – брусниця (плоди рослини виду Vaccinium vitis-idaea) |
|
20 |
20 |
– |
0810 40 30 00 |
– – плоди рослини виду Vaccinium myrtillus |
|
20 |
20 |
– |
0810 40 50 00 |
– – плоди рослин видів Vaccinium macrocarpon і Vaccinium corymbosum |
|
20 |
20 |
– |
0810 40 90 00 |
– – інші |
|
20 |
20 |
– |
0810 50 00 00 |
– ківі |
|
0 |
0 |
– |
0810 60 00 00 |
– дуріан |
|
10 |
10 |
– |
0810 70 00 00 |
– хурма |
|
10 |
10 |
– |
0810 90 |
– інші: |
|
|
|
|
0810 90 20 00 |
– – тамаринд, анакардія, личі, джекфрут, або плід хлібного дерева, та саподила, пасифлора, або страстоцвіт, карамбола та пітая |
|
10 |
10 |
– |
0810 90 75 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |
0811 |
Плоди та горіхи, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин: |
|
|
|
|
0811 10 |
– суниці та полуниці: |
|
|
|
|
– – з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин: |
|
|
|
|
|
0811 10 11 00 |
– – – з вмістом цукру понад 13 мас. % |
|
10 |
10 |
– |
0811 10 19 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
0811 10 90 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |
0811 20 |
– малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода), чорна смородина, біла або червона смородина (порічки) та аґрус: |
|
|
|
|
– – з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин: |
|
|
|
|
|
0811 20 11 00 |
– – – з вмістом цукру понад 13 мас. % |
|
10 |
10 |
– |
0811 20 19 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
0811 20 31 00 |
– – – малина |
|
10 |
10 |
– |
0811 20 39 00 |
– – – чорна смородина |
|
10 |
10 |
– |
0811 20 51 00 |
– – – червона смородина (порічки) |
|
10 |
10 |
– |
0811 20 59 00 |
– – – ожина, плоди шовковиці |
|
10 |
10 |
– |
0811 20 90 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
0811 90 |
– інші: |
|
|
|
|
– – з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин: |
|
|
|
|
|
– – – з вмістом цукру понад 13 мас. %: |
|
|
|
|
|
0811 90 11 00 |
– – – – тропічні плоди та тропічні горіхи |
|
10 |
10 |
– |
0811 90 19 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
0811 90 31 00 |
– – – – тропічні плоди та тропічні горіхи |
|
10 |
10 |
– |
0811 90 39 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
0811 90 50 00 |
– – – плоди рослини виду Vaccinium myrtillus |
|
10 |
10 |
– |
0811 90 70 00 |
– – – плоди рослин видів Vaccinium myrtilloides і Vaccinium angustifolium |
|
10 |
10 |
– |
– – – вишні та черешні: |
|
|
|
|
|
0811 90 75 00 |
– – – – вишня кисла (Prunus cerasus) |
|
10 |
10 |
– |
0811 90 80 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
0811 90 85 00 |
– – – тропічні плоди та тропічні горіхи |
|
10 |
10 |
– |
0811 90 95 00 |
– – – інші |
|
10 |
10 |
– |
0812 |
Плоди та горіхи, консервовані для тимчасового зберігання (наприклад, діоксидом сірки або в розсолі, сірчаній воді або іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію), але у такому вигляді непридатні для безпосереднього використання в їжу: |
|
|
|
|
0812 10 00 00 |
– вишні та черешні |
|
20 |
20 |
– |
0812 90 |
– інші: |
|
|
|
|
0812 90 25 00 |
– – абрикоси; апельсини |
|
20 |
20 |
– |
0812 90 30 00 |
– – папая |
|
20 |
20 |
– |
0812 90 40 00 |
– – плоди рослини виду Vaccinium myrtillus |
|
20 |
20 |
– |
0812 90 70 00 |
– – гуаява, манго, мангостан, тамаринд, анакардія, личі, джекфрут, або плід хлібного дерева, саподила, пасифлора, або страстоцвіт, карамбола, пітая та тропічні горіхи |
|
20 |
20 |
– |
0812 90 98 00 |
– – інші |
|
20 |
20 |
– |
0813 |
Плоди сушені, крім тих, що включені до товарних позицій 0801 – 0806; суміші горіхів або сушених плодів цієї групи: |
|
|
|
|
0813 10 00 00 |
– абрикоси |
|
0 |
0 |
– |
0813 20 00 00 |
– чорнослив |
|
0 |
0 |
– |
0813 30 00 00 |
– яблука |
|
20 |
20 |
– |
0813 40 |
– інші плоди: |
|
|
|
|
0813 40 10 00 |
– – персики, включаючи нектарини |
|
12 |
12 |
– |
0813 40 30 00 |
– – груші |
|
12 |
12 |
– |
0813 40 50 00 |
– – папая |
|
12 |
12 |
– |
0813 40 65 00 |
– – тамаринд, анакардія, личі, джекфрут, або плід хлібного дерева, саподила, пасифлора, або страстоцвіт, карамбола та пітая |
|
12 |
12 |
– |
0813 40 95 00 |
– – інші |
|
12 |
12 |
– |
0813 50 |
– суміші горіхів або сушених плодів цієї групи: |
|
|
|
|
– – суміші сушених плодів, крім плодів товарних позицій 0801 – 0806: |
|
|
|
|
|
– – – без чорносливу: |
|
|
|
|
|
0813 50 12 00 |
– – – – з папаї, тамаринду, анакардії, личі, джекфрута, або плода хлібного дерева, саподили, пасифлори, або страстоцвіту, карамболи та пітаї |
|
5 |
5 |
– |
0813 50 15 00 |
– – – – інші |
|
5 |
5 |
– |
0813 50 19 00 |
– – – з чорносливом |
|
5 |
5 |
– |
– – суміші, що складаються виключно із сушених горіхів товарних позицій 0801 і 0802: |
|
|
|
|
|
0813 50 31 00 |
– – – з тропічних горіхів |
|
5 |
5 |
– |
0813 50 39 00 |
– – – інші |
|
5 |
5 |
– |
– – інші суміші: |
|
|
|
|
|
0813 50 91 00 |
– – – без чорносливу та інжиру |
|
5 |
5 |
– |
0813 50 99 00 |
– – – інші |
|
5 |
5 |
– |
0814 00 00 00 |
Шкірки цитрусових або динь (включаючи шкірки кавунів), свіжі, морожені, сушені або консервовані для тимчасового зберігання в розсолі, сірчаній воді або іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію |
|
20 |
20 |
– |