Головна Овочівництво Чи лишиться українська армія без картоплі?

Чи лишиться українська армія без картоплі?

Українська армія може лишитись без картоплі, оскільки закладена в нинішні контракти ціна на неї наразі категорично не відповідає тенденціям ринку.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на «Цензор.Нет».

Останні торги на харчування армії Державний оператор тилу провів у червні-серпні, ціна картоплі була закладена на рівні 10 грн./кг, і знижена більшістю постачальників до 8 гривень.

Договори ДОТ передбачають перегляд ціни в бік зниження згідно з коливанням цін Держстату, але от постачальник від ціни відмовитись не може. Ця історія дратувала деяких постачальників ще в серпні, тому що ціна картоплі вже тоді була 10 грн./кг. Але за місяць стало гірше. Картопля не вродила. Через погоду. Спочатку вона вимерзла в травні, потім була засуха. На сьогодні картопля на Столичному ринку коштує 17-20 грн.

Втім до військових частин її, як запевнили в ДОТ, ще везуть. Фактично постачальники балансуються за рахунок інших прибуткових позицій. Однак за новими контрактами постачальники платять лише 0,1 % за недовезення, то є всі шанси, що картопля вже за місяць буде дефіцитом.

Перегляди: 33