Головна Ринок України Експорт/імпорт Ціни на українську пшеницю і кукурудзу зростають

Ціни на українську пшеницю і кукурудзу зростають

Котирування пшениці на світових біржах показали незначне відновлення після суттєвих втрат напередодні. Так, грудневий пшеничний фʼючерс на СВОТ в Чикаго на торгах минулої п’ятниці подорожчав на $1,1 – до 208,9 $/тонна, на EURONEXT в Парижі додав в ціні $0,3 і торгувався по 241,1 $/тонна.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Barva Invest.

Ціни на пшеницю на українському ринку на кінець минулого тижня показали певне укріплення на тлі стриманої активності пропозиції. Зернову з вмістом білку 11,5% продавали по 199-203 $/тонна на DAP-дунайські порти й 198-203 $/тонна на DAP-глибоководні порти.

Тим часом котирування кукурудзи показали різнобічну динаміку. У Чикаго грудневий фʼючерс подешевшав на $1,6 до 158,2 $/тонна на тлі активізації жнив у США. У Парижі, напроти, листопадовий контракт подорожчав на $1,4 до 225,2 $/тонна через зниження прогнозу врожаю зернової і вірогідне скорочення обсягу експорту кукурудзи європейськими країнами-виробниками.

Водночас ціни на українську кукурудзу продовжили зростання, отримуючи підтримку від активного імпортного попиту. В дунайських портах кукурудза торгувалася по 190-195 $/тонна DAP, а в глибоководних портах – по 187-193+ $/тонна DAP.

Перегляди: 32