Головна Війна проти України На Донеччині аграрії прифронтових районів озимі цього року не сіятимуть

На Донеччині аграрії прифронтових районів озимі цього року не сіятимуть

На Донеччині нині працюють 512 сільськогосподарських підприємств, з яких 353, або 69%, через повномасштабну російську війну зазнали збитків, сума яких наразі перевищує 5 млрд. гривень.

Про це повідомила заступниця директора агродепартаменту Донецької ОВА Олена Рибакова, передає «ПроАгро Груп».

«На території Донецькій області на початок 2022 року працювало в сільському господарстві 1220 підприємств, а наразі на території області працюють 512 підприємств. З цих 512 підприємств 353 – зазнали збитків і руйнувань, це і господарських дворів, і полів, і техніки, всього», – сказала Рибакова.

Вона також зазначила, що господарства з прифронтових громад озимі культури цього року не сіятимуть, оскільки це велике капіталовкладення. А в районах активних бойових дій, зокрема, на Покровському напрямку, проводити сільгоспроботи до того ж й ризиковано.

«У прифронтових громадах не засіватимуть восени озимі культури, бо невідомо, чи зберуть врожай наступного року, а будуть чекати весняну посівну й засіють, якщо дозволятиме ситуація на фронті, яровими культурами. Якщо зараз засіяти озиму, та переживати за неї до липня наступного року, якщо засіяти соняшник, то у вересні його можна зібрати», – зазначила Рибакова.

Цього року, за її словами, загальна посівна площа на Донеччині становила 310 тис. га, ранні зернові культури зібрали на 137 тис. га. Вдалося зібрати 287 тис. тонн збіжжя, середня врожайність склала 20 ц/га.

Перегляди: 19