Головна Група 16. Готові харчові продукти з м’яса, риби або ракоподібних, молюсків або...

    Група 16. Готові харчові продукти з м’яса, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних

    Розділ IV
    ГОТОВІ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ;
    АЛКОГОЛЬНІ ТА БЕЗАЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ І ОЦЕТ;
    ТЮТЮН ТА ЙОГО ЗАМІННИКИ

    Примітка:

    У цьому розділі термін “гранули” означає продукти, піддані агломерації або безпосередньо пресуванню, або з доданням в”язких речовин у кількості, що не перевищує 3 мас. %.

    Група 16
    Готові харчові продукти з м”яса, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних

    Примітки:

    1. До цієї групи не включаються м”ясо, м”ясні субпродукти, риба, ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні, виготовлені або консервовані методами, зазначеними в групах 02, 03 або товарній позиції 0504.
    2. Готові продукти включаються до цієї групи за умови, що в них міститься понад 20 мас. % ковбаси, м”яса, м”ясних субпродуктів, крові, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-якої комбінації цих продуктів. Якщо готові продукти містять два або більше зазначені продукти, вони класифікуються в товарних позиціях групи 16 як такі, що відповідають компоненту, який домінує за масою. Ці положення не стосуються продуктів з начинкою товарної позиції 1902 і готових продуктів товарної позиції 2103 або 2104.

    Стосовно готових продуктів, які містять печінку, вказівки, викладені в другому реченні цієї примітки, під час визначення товарних підпозицій товарних позицій 1601 і 1602 не застосовуються.

    Примітки до товарних підпозицій:

    1. У товарній підкатегорії 1602 10 00 00 термін “гомогенізовані готові продукти” означає продукти з м”яса, м”ясних субпродуктів або крові, тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як продукти дитячого або дієтичного харчування в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки м”яса або м”ясних субпродуктів. Товарна підкатегорія 1602 10 00 00 має першорядне значення в товарній позиції 1602.
    2. Риба, ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні у товарних підкатегоріях товарної позиції 1604 або 1605 наведені під їх звичайними назвами і стосуються тих самих видів, що і зазначені в групі 03 під тими ж назвами.

    Додаткові примітки:

    1. У товарних підкатегоріях 1602 31 11 00, 1602 32 11 00, 1602 39 21 00, 1602 50 10 00 та 1602 90 61 00 термін “сирі” означає продукти, які не пройшли ніякої термічної обробки або термічна обробка яких була недостатньою для забезпечення коагуляції білків в усьому продукті та в яких у зв”язку з цим (товарні підкатегорії 1602 50 10 00 та 1602 90 61 00) на поверхні площини, що виникла внаслідок розрізу, зробленого в найтовщій частині, є сліди рідини рожевого кольору.
    2. У товарних підкатегоріях 1602 41 10 00, 1602 42 10 00 і 1602 49 11 00 – 1602 49 15 00 термін “їх відруби” стосується виключно готового або консервованого м”яса, яке може бути ідентифіковане за розмірами і характеристиками сполучної м”язової тканини як таке, що отримано з окостів, лопаток, філейних або шийних частин туш свійських свиней, залежно від випадку.

    Код

    Назва

    Ставки мита, %

    Додаткові ОВО

    преференційна

    пільгова

    повна

    1601 00

    Ковбаси та аналогічні вироби з м”яса, м”ясних субпродуктів чи крові; готові харчові продукти, виготовлені на основі цих виробів:

     

     

     

     

    1601 00 10 00

    – з печінки

     

    15

    15

     

    – інші:

     

     

     

     

    1601 00 91 00

    – – ковбаси, сухі або пастоподібні, сирі

     

    15

    15

    1601 00 99 00

    – – інші

     

    15

    15

    1602

    Інші готові чи консервовані продукти з м”яса, м”ясних субпродуктів або крові:

     

     

     

     

    1602 10 00 00

    – гомогенізовані готові продукти

     

    15

    15

    1602 20

    – з печінки будь-яких тварин:

     

     

     

     

    1602 20 10 00

    – – гусячої або качиної

     

    10

    10

    1602 20 90 00

    – – інші

     

    20

    20

     

    – із свійської птиці товарної позиції 0105:

     

     

     

     

    1602 31

    – – з індиків:

     

     

     

     

     

    – – – які містять 57 мас. % або більше м”яса чи субпродуктів свійської птиці:

     

     

     

     

    1602 31 11 00

    – – – – які містять виключно сире м”ясо індиків

     

    20

    20

    1602 31 19 00

    – – – – інші

     

    20

    20

    1602 31 80 00

    – – – інші

     

    20

    20

    1602 32

    – – з курей свійських (Gallus domesticus):

     

     

     

     

     

    – – – які містять 57 мас. % або більше м”яса чи субпродуктів свійської птиці:

     

     

     

     

    1602 32 11 00

    – – – – сирі

     

    15

    15

    1602 32 19 00

    – – – – інші

     

    15

    15

    1602 32 30 00

    – – – які містять 25 мас. % або більше, але менш як 57 мас. % м”яса чи субпродуктів свійської птиці

     

    15

    15

    1602 32 90 00

    – – – інші

     

    15

    15

    1602 39

    – – інші:

     

     

     

     

     

    – – – які містять 57 мас. % або більше м”яса чи субпродуктів свійської птиці:

     

     

     

     

    1602 39 21 00

    – – – – сирі

     

    20

    20

    1602 39 29 00

    – – – – інші

     

    20

    20

    1602 39 85 00

    – – – інші

     

    20

    20

     

    – із свинини:

     

     

     

     

    1602 41

    – – окіст і його відруби:

     

     

     

     

    1602 41 10 00

    – – – свійської свині

     

    10

    10

    1602 41 90 00

    – – – інші

     

    10

    10

    1602 42

    – – з лопатки та її відрубів:

     

     

     

     

    1602 42 10 00

    – – – свійської свині

     

    10

    10

    1602 42 90 00

    – – – інші

     

    10

    10

    1602 49

    – – інші, включаючи суміші:

     

     

     

     

     

    – – – із свійських свиней:

     

     

     

     

     

    – – – – які містять 80 мас. % або більше м”яса чи м”ясних субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження:

     

     

     

     

    1602 49 11 00

    – – – – – філейні частини (за винятком шийних частин) та їх відруби, включаючи суміші філейних частин або окостів

     

    10

    10

    1602 49 13 00

    – – – – – шийні частини та їх відруби, включаючи суміші шийних і лопаткових частин

     

    10

    10

    1602 49 15 00

    – – – – – інші суміші, що містять окости, лопаткові частини, філейні частини або шийні частини та їх відруби

     

    10

    10

    1602 49 19 00

    – – – – – інші

     

    10

    10

    1602 49 30 00

    – – – – які містять 40 мас. % або більше, але менш як 80 мас. % м”яса або м”ясних субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження

     

    10

    10

    1602 49 50 00

    – – – – які містять менш як 40 мас. % м”яса чи м”ясних субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження

     

    10

    10

    1602 49 90 00

    – – – інші

     

    10

    10

    1602 50

    – з великої рогатої худоби:

     

     

     

     

    1602 50 10 00

    – – сирі; суміші м”яса або м”ясних субпродуктів варених і м”яса або м”ясних субпродуктів сирих

     

    10

    10

     

    – – інші:

     

     

     

     

    1602 50 31 00

    – – – солонина (Corned beef), у герметично закритих посудинах

     

    10

    10

    1602 50 95 00

    – – – інші

     

    10

    10

    1602 90

    – інші, включаючи готові продукти з крові будь-яких тварин:

     

     

     

     

    1602 90 10 00

    – – продукти з крові будь-яких тварин

     

    10

    10

     

    – – інші:

     

     

     

     

    1602 90 31 00

    – – – з дичини або кролика

     

    10

    10

     

    – – – інші:

     

     

     

     

    1602 90 51 00

    – – – – які містять м”ясо або м”ясні субпродукти свійських свиней

     

    10

    10

     

    – – – – інші:

     

     

     

     

     

    – – – – – які містять м”ясо або субпродукти великої рогатої худоби:

     

     

     

     

    1602 90 61 00

    – – – – – – сирі; суміші м”яса або субпродуктів варених і м”яса або субпродуктів сирих

     

    10

    10

    1602 90 69 00

    – – – – – – інші

     

    10

    10

     

    – – – – – інші:

     

     

     

     

    1602 90 91 00

    – – – – – – з баранини

     

    10

    10

    1602 90 95 00

    – – – – – – з козлятини

     

    10

    10

    1602 90 99 00

    – – – – – – інші

     

    10

    10

    1603 00

    Екстракти та соки з м”яса, риби або ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних:

     

     

     

     

    1603 00 10 00

    – у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг

     

    0

    0

    1603 00 80 00

    – інші

     

    0

    0

    1604

    Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб:

     

     

     

     

     

    – риба ціла або шматками, але не фарширована:

     

     

     

     

    1604 11 00 00

    – – лосось

     

    5

    5

    1604 12

    – – оселедці:

     

     

     

     

    1604 12 10 00

    – – – філе, сире, у тісті або в сухарях, попередньо смажене або не смажене в олії, морожене

     

    5

    5

     

    – – – інші:

     

     

     

     

    1604 12 91 00

    – – – – у герметично закритих посудинах

     

    5

    5

    1604 12 99 00

    – – – – інші

     

    5

    5

    1604 13

    – – сардини, сардинела, кілька або шпроти:

     

     

     

     

     

    – – – сардини:

     

     

     

     

    1604 13 11 00

    – – – – в оливковій олії

     

    20

    20

    1604 13 19 00

    – – – – інші

     

    10

    10

    1604 13 90

    – – – інші:

     

     

     

     

    1604 13 90 10

    – – – – шпроти в олії

     

    10

    10

    1604 13 90 90

    – – – – інші

     

    10

    10

    1604 14

    – – тунець, скіпджек, або тунець смугастий, і пеламіда (Sarda spp.):

     

     

     

     

     

    – – – тунець та скіпджек, або тунець смугастий:

     

     

     

     

    1604 14 11 00

    – – – – в олії

     

    7

    7

     

    – – – – інші:

     

     

     

     

    1604 14 16 00

    – – – – – філе, або “балик”

     

    7

    7

    1604 14 18 00

    – – – – – інші

     

    7

    7

    1604 14 90 00

    – – – пеламіда (Sarda spp.)

     

    7

    7

    1604 15

    – – скумбрія:

     

     

     

     

     

    – – – скумбрія звичайна, або європейська (Scomber scombrus), і скумбрія японська, або східна (Scomber japonicus):

     

     

     

     

    1604 15 11

    – – – – філе:

     

     

     

     

    1604 15 11 10

    – – – – – скумбрії виду Scomber scombrus

     

    5

    5

    1604 15 11 20

    – – – – – скумбрії виду Scomber japonicus

     

    20

    20

    1604 15 19

    – – – – інші:

     

     

     

     

    1604 15 19 10

    – – – – – скумбрії виду Scomber scombrus

     

    5

    5

    1604 15 19 20

    – – – – – скумбрії виду Scomber japonicus

     

    20

    20

    1604 15 90 00

    – – – скумбрія австралійська (Scomber australasicus)

     

    5

    5

    1604 16 00 00

    – – анчоуси

     

    15

    15

    1604 17 00 00

    – вугор

     

    5

    5

    1604 19

    – – інша:

     

     

     

     

    1604 19 10 00

    – – – лососеві, крім лосося

     

    10

    10

     

    – – – риба роду Euthynnus, крім скіпджека, або тунця смугастого (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis):

     

     

     

     

    1604 19 31 00

    – – – – філе, або “балик”

     

    10

    10

    1604 19 39 00

    – – – – інші

     

    10

    10

    1604 19 50 00

    – – – однокольоровий боніто (Orcynopsis unicolor)

     

    10

    10

     

    – – – інша:

     

     

     

     

    1604 19 91

    – – – – філе, сире, у тісті або в сухарях, попередньо смажене або не смажене в олії, морожене:

     

     

     

     

    1604 19 91 10

    – – – – – окуня морського золотистого (Sebastes marinus)

     

    5

    5

    1604 19 91 20

    – – – – – червоного миня (Urophycis chuss)

     

    5

    5

    1604 19 91 30

    – – – – – хека сріблястого (Merluccius bilinearis)

     

    5

    5

    1604 19 91 40

    – – – – – мерлузи орегонської (Merluccius productus)

     

    5

    5

    1604 19 91 90

    – – – – – інші

     

    5

    5

     

    – – – – інші:

     

     

     

     

    1604 19 92 00

    – – – – – тріска (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus)

     

    5

    5

    1604 19 93 00

    – – – – – сайда (Pollachaius virens)

     

    5

    5

    1604 19 94

    – – – – – мерлуза (Merluccius spp.) і морський минь (Urophycis spp.):

     

     

     

     

    1604 19 94 10

    – – – – – – мерлуза орегонська (Merluccius productus)

     

    5

    5

    1604 19 94 20

    – – – – – – хек сріблястий (Merluccius bilinearis)

     

    5

    5

    1604 19 94 30

    – – – – – – червоний минь (Urophycis chuss)

     

    5

    5

    1604 19 94 90

    – – – – – – інші

     

    5

    5

    1604 19 95 00

    – – – – – минтай (Theragra chalcogramma) і срібляста сайда (Pollachius pollachius)

     

    5

    5

    1604 19 97

    – – – – – інші:

     

     

     

     

    1604 19 97 10

    – – – – – – окунь морський золотистий (Sebastes marinus)

     

    5

    5

    1604 19 97 20

    – – – – – – осетроподібні (Acipenseriformes)

     

    5

    5

    1604 19 97 30

    – – – – – – судак (Stizostedion spp.)

     

    5

    5

    1604 19 97 90

    – – – – – – інші

     

    5

    5

    1604 20

    – інша риба готова або консервована:

     

     

     

     

    1604 20 05 00

    – – готові продукти із сурімі

     

    5

    5

     

    – – інші:

     

     

     

     

    1604 20 10 00

    – – – з лосося

     

    5

    5

    1604 20 30

    – – – з лососевих, крім лосося:

     

     

     

     

    1604 20 30 10

    – – – – з арктичного гольця (Salvelinus alpinus)

     

    5

    5

    1604 20 30 90

    – – – – з інших

     

    5

    5

    1604 20 40 00

    – – – з анчоусів

     

    20

    20

    1604 20 50

    – – – із сардин, пеламіди, скумбрії звичайної, або європейської (Scomber scombrus), скумбрії японської, або східної (Scomber japonicus), та однокольорового боніто (Orcynopsis unicolor):

     

     

     

     

    1604 20 50 10

    – – – – із скумбрії звичайної, або європейської (Scomber scombrus)

     

    15

    20

    1604 20 50 20

    – – – – із пеламіди

     

    5

    20

    1604 20 50 30

    – – – – з однокольорового боніто (Orcynopsis unicolor)

     

    5

    20

    1604 20 50 90

    – – – – з інших

     

    20

    20

    1604 20 70 00

    – – – з тунця, скіпджека, або тунця смугастого, та інших риб роду Euthynnus

     

    5

    5

    1604 20 90

    – – – з інших риб:

     

     

     

     

    1604 20 90 10

    – – – – з осетроподібних (Acipenseriformes)

     

    5

    5

    1604 20 90 20

    – – – – із судака (Stizostedion spp.)

     

    5

    5

    1604 20 90 90

    – – – – з інших риб

     

    5

    5

     

    – ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб:

     

     

     

     

    1604 31 00 00

    – – ікра осетрових (чорна ікра)

     

    15

    15

    1604 32 00 00

    – – ікра інших риб

     

    10

    10

    1605

    Готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні:

     

     

     

     

    1605 10 00 00

    – краби

     

    0

    0

     

    – креветки та пильчаті креветки:

     

     

     

     

    1605 21

    – – в негерметичній упаковці:

     

     

     

     

    1605 21 10 00

    – – – у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2 кг

     

    0

    0

    1605 21 90 00

    – – – інші

     

    0

    0

    1605 29 00 00

    – – інші

     

    0

    0

    1605 30

    – омари:

     

     

     

     

    1605 30 10 00

    – – м”ясо омара після термообробки, призначене для виготовлення омарового масла або омарового паштету, пасти, супів чи соусів

     

    0

    0

    1605 30 90 00

    – – інші

     

    0

    0

    1605 40 00

    – інші ракоподібні:

     

     

     

     

    1605 40 00 10

    – – криль антарктичний (Euphausia superba)

     

    15

    20

    1605 40 00 90

    – – інші

     

    15

    20

     

    – молюски:

     

     

     

     

    1605 51 00 00

    – – устриці

     

    5

    5

    1605 52 00 00

    – – гребінці, включаючи королівські гребінці

     

    5

    5

    1605 53

    – – мідії:

     

     

     

     

    1605 53 10 00

    – – – у герметично закритих посудинах

     

    5

    5

    1605 53 90 00

    – – – інші

     

    5

    5

    1605 54 00 00

    – – каракатиці і кальмари

     

    5

    5

    1605 55 00 00

    – – восьминоги

     

    5

    5

    1605 56 00 00

    – – клеми, серцевидки і арки

     

    5

    5

    1605 57 00 00

    – – морські вушка

     

    5

    5

    1605 58 00 00

    – – равлики, крім липариса

     

    5

    5

    1605 59 00 00

    – – інші

     

    5

    5

     

    – інші водні безхребетні:

     

     

     

     

    1605 61 00 00

    – – голотурії

     

    10

    10

    1605 62 00 00

    – – морські їжаки

     

    10

    10

    1605 63 00 00

    – – медузи

     

    10

    10

    1605 69 00 00

    – – інші

     

    10

    10

    Перегляди: 0