Група 18
Какао та продукти з нього
Примітки:
- До цієї групи не включаються продукти товарних позицій 0403, 1901, 1904, 1905, 2105, 2202, 2208, 3003 і 3004.
- До товарної позиції 1806 включаються і кондитерські вироби з цукру, що містять какао, а також за умови дотримання положень примітки 1 до цієї групи – інші харчові продукти з вмістом какао.
Додаткова примітка:
- До товарних підкатегорій 1806 90 11 00 і 1806 90 19 00 не включаються шоколадні цукерки, вироблені виключно з шоколаду одного типу.
Код |
Назва |
Ставки мита, % |
Додаткові ОВО |
||
преференційна |
пільгова |
повна |
|||
1801 00 00 00 |
Какао-боби, цілі або розмелені, сирі або смажені |
|
0 |
0 |
– |
1802 00 00 00 |
Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао |
|
5 |
5 |
– |
1803 |
Какао-паста, знежирена або незнежирена: |
|
|
|
|
1803 10 00 00 |
– незнежирена |
|
0 |
0 |
– |
1803 20 00 00 |
– повністю або частково знежирена |
|
0 |
0 |
– |
1804 00 00 00 |
Какао-масло, какао-жир |
|
0 |
0 |
– |
1805 00 00 |
Какао-порошок, без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин: |
|
|
|
|
1805 00 00 10 |
– в упаковках, масою нетто 10 кг і більше |
|
0 |
0 |
– |
1805 00 00 90 |
– інший |
|
0 |
0 |
– |
1806 |
Шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао: |
|
|
|
|
1806 10 |
– какао-порошок, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин: |
|
|
|
|
1806 10 15 00 |
– – без вмісту цукрози або з вмістом менш як 5 мас. % цукрози (включаючи інвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози, перерахованої на цукрозу |
|
5 |
5 |
– |
1806 10 20 00 |
– – з вмістом 5 мас. % або більше, але менш як 65 мас. % цукрози (включаючи інвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози, перерахованої на цукрозу |
|
5 |
5 |
– |
1806 10 30 00 |
– – з вмістом 65 мас. % або більше, але менш як 80 мас. % цукрози (включаючи інвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози, перерахованої на цукрозу |
|
5 |
5 |
– |
1806 10 90 00 |
– – з вмістом 80 мас. % або більше цукрози (включаючи інвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози, перерахованої на цукрозу |
|
5 |
5 |
– |
1806 20 |
– інші готові вироби у вигляді блоків, плиток чи батонів, масою понад 2 кг або в рідкому стані, у вигляді пасти чи порошку, у гранулах або іншому аналогічному вигляді, які містяться в контейнерах або в первинній упаковці, масою нетто понад 2 кг: |
|
|
|
|
1806 20 10 00 |
– – з вмістом 31 мас. % або більше какао-масла чи з вмістом у сумі 31 мас. % або більше какао-масла і молочного жиру |
|
15 |
15 |
– |
1806 20 30 00 |
– – з вмістом у сумі 25 мас. % або більше, але менш як 31 мас. % какао-масла та молочного жиру |
|
15 |
15 |
– |
– – інші: |
|
|
|
|
|
1806 20 50 00 |
– – – з вмістом 18 мас. % або більше какао-масла |
|
15 |
15 |
– |
1806 20 70 00 |
– – – крихти молочного шоколаду |
|
15 |
15 |
– |
1806 20 80 00 |
– – – шоколадна глазур |
|
15 |
15 |
– |
1806 20 95 00 |
– – – інші |
|
15 |
15 |
– |
– інші, у вигляді блоків, плиток чи батонів: |
|
|
|
|
|
1806 31 00 00 |
– – з начинкою |
|
10 |
10 |
– |
1806 32 |
– – без начинки: |
|
|
|
|
1806 32 10 00 |
– – – з доданням зерен зернових культур, горіхів або плодів |
|
5 |
5 |
– |
1806 32 90 00 |
– – – інші |
|
5 |
5 |
– |
1806 90 |
– інші: |
|
|
|
|
– – шоколад і шоколадні вироби: |
|
|
|
|
|
– – – шоколадні цукерки, з начинкою або без начинки: |
|
|
|
|
|
1806 90 11 00 |
– – – – які містять алкоголь |
|
10 |
10 |
– |
1806 90 19 00 |
– – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
– – – інші: |
|
|
|
|
|
1806 90 31 00 |
– – – – з начинкою |
|
10 |
10 |
– |
1806 90 39 |
– – – – без начинки: |
|
|
|
|
1806 90 39 10 |
– – – – – вироби з вмістом неїстівних ігор або сувенірів |
|
10 |
10 |
– |
1806 90 39 90 |
– – – – – інші |
|
10 |
10 |
– |
1806 90 50 00 |
– – кондитерські вироби з цукру та їх замінники, виготовлені з цукрозамінників, з вмістом какао |
|
10 |
10 |
– |
1806 90 60 00 |
– – пасти, що містять какао |
|
10 |
10 |
– |
1806 90 70 00 |
– – готові вироби, що містять какао та використовуються для виробництва напоїв |
|
10 |
10 |
– |
1806 90 90 00 |
– – інші |
|
10 |
10 |
– |