Головна Рослинництво Зернові «Укрзалізниця» в листопаді зменшила перевезення зерна у експортному напрямку

«Укрзалізниця» в листопаді зменшила перевезення зерна у експортному напрямку

За підсумками минулого місяця загальний місячний обсяг перевезення вантажів «Укрзалізницею» склав 10,56 млн. тонн, що на 1,5 млн. тонн або 12,5% менше, ніж у жовтні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, повідомляє «ПроАгро Груп».

На учорашньому засіданні Експортного офісу УЗ було зазначено, що основне скорочення обсягу перевезень відбулося в експортному напрямку за рахунок зернових вантажів. Їх залізничники у листопаді перевели на 908 тис. тонн, або на 29,7% менше, ніж у жовтні, через ускладнення роботи «зернового коридору» внаслідок саботажу оглядів суден з боку росії, а також зупинки у роботі портів через довготривалі аварійні відключення електроенергії.

При цьому зерно і зернопродукти минулого місяця, як і раніше, складали левову частку загального обсягу  експортних перевезень «Укрзалізниці», а саме 2,15 млн.  тонн, що становить 55% від всього перевезеного на експорт вантажу.

На засіданні Експортного клубу представники УЗ також зазначили суттєве скорочення черги вагонів в напрямку західних прикордонних переходів. Так, якщо 31 листопада у черзі на кордоні простоювало 22 056 вагонів, то станом на 12 грудня їх кількість зменшилась на понад 2,3 тис. і становила 19 743 вагони. Скорочення черги відбулося через поновлення «Центром транспортною логістики» УЗ узгодження планів навантаження для окремих прикордонних переходів/перевізників.

Перегляди: 2