Головна Новини Ринок України Аграрії Житомирщини планують збільшити посівні площі під ярими зерновими

Аграрії Житомирщини планують збільшити посівні площі під ярими зерновими

Вже друга посівна на Житомирщині проходить в умовах воєнного стану. Попри прогнозоване загальне зменшення посівних площ по країні навесні 2023 року, аграрії області планують збільшити посівні площі під зерновими культурами.

Як повідомляє «ПроАгро Груп», за інформацією департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА, у поточному році вся посівна площа під сільськогосподарськими культурами в області може бути збільшена на 28,7 тис. га, або на 3% у порівнянні з попереднім роком, та складе 1 114,2 тис. га.

Зокрема, цієї весни планується засіяти ярими зерновими і зернобобовими 309,9 тис. га, що на 18,1 тис. га або на 6% більше ніж торік. Так, заплановано збільшити посіви ярого ячменю, пшениці та вівса. Також на 15 тис. га буде збільшено площу під кукурудзою на зерно. Технічні культури планується засіяти на площі 383,8 тис. га, що на 12,6 тис. га або 3% більше, ніж у минулому році. За прогнозом, буде збільшено й площі під цукровим буряком – на 5,8 тис. га або на 107%.

Перегляди: 5