Головна Новини Ринок України На Харківщині минулого тижня засіяли майже 9,5 тис. гектарів

На Харківщині минулого тижня засіяли майже 9,5 тис. гектарів

Цьогоріч погодні умови дозволили розпочати весняну посівну на Харківщині майже на 2 тижні раніше, ніж у попередніх сезонах. Першими в поля вийшли аграрії Лозівського району, де на сьогодні вже засіяли 22% від прогнозованих площ, а саме 2,8 тис. га.

Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію адміністрації області.

Наразі посівну ведуть аграрії Красноградського, а також частково Куп’янського, Харківського і Чугуївського районів. Загалом в області вже встигли засіяти 13,7 тис. га, з них за минулий тиждень – понад 9,4 тис. га. Сіють ярий ячмінь, горох, яру пшеницю та овес.

«В цьому сезоні маємо доволі дощову весну. Опади сприяють активному росту посівів, однак заважають роботі техніки. Щойно ґрунт підсохне – аграрії наростять темпи проведення посівів», – зазначив Євген Іванов.

Головним викликом для фермерів області є мінна небезпека. Щодня проводиться оперативне реагування на вибухонебезпечні предмети у тому числі на сільгоспугіддях. За оперативними даними фахівців, в області обстежено вже майже 660 га, фактично розміновано 4,1 гектара.

Перегляди: 3