Головна Новини Ринок України На півдні розпочато сезон зрошування сільгоспугідь

На півдні розпочато сезон зрошування сільгоспугідь

Для повноцінного та раціонального використання земель сільськогосподарського призначення необхідне продовження започаткованої Урядом реформи у сфері меліорації земель.

Про це на засіданні Комітету з питань аграрної та земельної ВРУ, який розглянув актуальні питання зрошення та осушення у 2023 році, заявив перший заступник Голови Державного агентства меліорації та рибного господарства Тарас Кот, передає «ПроАгро Груп».

«Поливний сезон 2023 на півдні розпочато вчасно. Йому передувала планова підготовка об’єктів меліоративної інфраструктури до роботи у вегетаційному періоді. Так, станом на початок квітня підготовка до поливного сезону здійснюється 7 організаціями, що належать до сфери управління Держрибагентства (в Одеській області – 5, Миколаївській – 1 та Запорізькій – 1). На зрошувальних системах підготовлено 340 км трубопроводів, 309 км каналів, 131 насосну станцію, відремонтовано 448 насосних агрегатів та 330 гідротехнічних споруд. Загальна площа підготовки земель, що планується зрошувати, становить 147 тис. га», – поінформував Тарас Кот.

Він зазначив, що також активно ведеться кампанія з укладання договорів із сільгоспвиробниками щодо надання послуг з подачі води для потреб зрошення. В Одеській області вже здійснено подачу води на зрошення на площі понад 1200 га. Крім того, на деокупованій території у Бериславському районі Херсонщини триває підготовка до зрошувального сезону Лиманецької зрошувальної системи загальною площею близько 1,5 тис. га – ремонтуються канали та трубопроводи, готуються до роботи насосні станції, розпочато роботу щодо укладання договорів із сільгоспвиробниками та енергопостачальниками.

Перегляди: 7