Головна Новини Ринок України Аграрії Львівщини завершують посів ранніх зернових

Аграрії Львівщини завершують посів ранніх зернових

На Львівщині підходить до завершення посів ранніх зернових культур – ними залишилось засіяти менше 13% до прогнозованих площ, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Через цьогорічні несприятливі погодні умови, низькі нічні температури та підвищену вологість на окремих площах терміни посіву ярих культур змістились на декілька днів, тому область відстає від минулорічних показників на 3%.

«Технологічні терміни посіву ранніх зернових культур вже закінчились, тож недосіяні площі будуть задіяні під посіви пізніх культур, зокрема сою, соняшник та гречку, площі яких збільшаться до попередніх прогнозів в середньому на 2-3 відсотки», – розповіла  директорка департаменту Тетяна Гетьман.

За оперативними даними обладміністрації, станом на 9 травня сільськогосподарські підприємства області засіяли 106,9 тис. га площ всіх ярих культур (37,5% до прогнозу). Минулого року на цю дату було засіяно 40,3%.

Ранніх зернових (пшениця, ячмінь, овес, горох) посіяно на площі 14,9 тис. га  (87,1% до прогнозу). Розпочато посів пізніх зернових та технічних культур, а саме: кукурудзи на зерно посіяно 30,4 тис. га (36,8% до прогнозу), сої – 28,3 тис. га (25% до прогнозу), соняшника – 12,6 тис. га (34,5% до прогнозу), цукрового буряка – 10,9 тис. га (79% до прогнозу). Картоплі посаджено 70% прогнозованих площ та овочевих культур понад 50% площ.

Перегляди: 7