Головна Війна проти України У Туреччині завершились перемовини щодо «зернового коридору»

У Туреччині завершились перемовини щодо «зернового коридору»

Завантажений українським зерном російський балкер «Матрос Позиніч» пливе протокою Босфор поблизу Стамбула, прямуючи до Середземного моря, 22 травня. Фото Reuters.

У Туреччині завершились перемовини щодо «зернового коридору». Про це повідомив міністр розвитку громад Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

«Завершились перемовини в Стамбулі щодо функціонування «зернової ініціативи». ООН та Туреччина як підписанти ініціативи мають розуміння, що зернова ініціатива критично важлива для світової продовольчої безпеки та має стабільно функціонувати», – прокоментував голова відомства.

Міністр додав, що за пропозицією союзних сторін подальші консультації щодо розблокування коридору продовжуватимуть в он-лайн форматі. Українська делегація наполягає на відновлення реєстрації вхідного флоту та проведенні інспекцій без штучних затримок та відповідно до процедур Спільного координаційного центру (СКЦ).

Водночас у мзс росії заявили, що «зернова угода» припинить існування, якщо до 18 травня сторонам не вдасться «досягти консенсусу з урахуванням російських вимог».

Перегляди: 8