Головна Рослинництво Зернові Новації для учасників зернового ринку від «Укрзалізниці»

Новації для учасників зернового ринку від «Укрзалізниці»

«Укрзалізниця» підготувала кілька новацій для учасників зернового ринку України.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на PG.

Так, УЗ утворює іноземного перевізника, для чого вона відкриває закордонну філію, яка буде перевозити вантажі територіями іноземних держав. На сьогодні усі бюрократичні питання в Україні вирішені і зараз укладаються угоди з польською стороною. Саме з Польщі почне роботу новий перевізник.

 «Спочатку це буде експедитор, який буде шукати вагони, перевізника. Другим етапом ми надамо рухомий склад і будемо оперувати як оператор рухомого складу. А потім, сподіваюся у нас з’явиться і тяга на колію 1435 мм і ми будемо у Європі вже як перевізник. Якщо, звісно, нам дозволять наші західні партнери», — зазначив Валерій Ткачов.

Друга новація — інтермодальний потяг – він має сприяти розвитку контейнерних перевезень. Головна умова користування новою послугою – регулярність. Великий її плюс, на думку перевізника, це жорсткий графік, за яким зараз їздять тільки пасажирські потяги. Ціна має бути більш низькою завдяки швидкому обігу рухомого складу.

Зараз в «Укрзалізниці» проводять тестування контрейлерних перевезеннь – на залізничних платформах перевозитимуть вантажівки без тягачів. У пункті призначення її зустріне тягач і доправить до кінцевої точки.

Також Укрзалізниця планує серйозно взятися за експедиторські послуги. Її представники буду виїздити на відвантаження, оформляти документи і таке інше. Ці низькі по собівартості послуги раніше проходили повз. При цьому цю послугу планується надавати за фіксованю ціною, визначеною в угоді на строк від одного до трьох місяців.

За словами Валерія Ткачова ці послуги будуть цікаві не тільки аграріям, а й виробникам будматеріалів чи представникам гірничовидобувної галузі.

Перегляди: 8