Головна Логістика У румунській Констанці зведуть стоянку під навантаження кораблів зерном

У румунській Констанці зведуть стоянку під навантаження кораблів зерном

Міністр транспорту Румунії підтвердив на зустрічі з Єврокомісією про зведення якірної стоянки на території порту Констанца, де зможуть навантажувати п’ять кораблів.

Як передає «ПроАгро Груп», про це розповів президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов у інтерв’ю «Главкому».

«Три розміром Handysize – 25-27 тис. тонн і два класу Panamax – до 70 тис. тонн. Десь з середини серпня ця стоянка має запрацювати, і в цей час ми зможемо збільшити оборотність наших річкових терміналів та барж на Дунаї», – сказав президент УЗА.

За його словами, сьогодні, коли баржі приходять до Констанци, вони стоять в очікуванні судна, яке буде пришвартоване до причалу. Зі зведенням стоянки причалу буде не потрібно, судна нікому не заважатимуть і процес навантаження відбуватиметься просто на якорі.

«Це має збільшити і пропускну здатність самої Констанци як порту, і додаткові можливості навантаження для України. У результаті ми б хотіли перевантажувати через дунайські порти близько 3,5-4 млн. тонн на місяць», – зазначив Микола Горбачьов.

Перегляди: 8