Головна Ринок України Експорт/імпорт Близько 1000 вантажівок чекають на перетин україно-польського кордону

Близько 1000 вантажівок чекають на перетин україно-польського кордону

Станом на ранок 8 листопада учасники акції на території Польщі перекривають рух вантажному транспорту на кордоні з Україною на трьох напрямках – пункту пропуску «Ягодин», «Краківець» і «Рава-Руська». Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає «ПроАгро Груп».

Він також повідомив, що за інформацією від  польських колег близько однієї тисячі вантажних транспортних засобів  очікують на можливість перетину кордону на всіх цих трьох напрямках з Польщі в Україну, з яких половина вантажівок – на напрямку пункту пропуску «Ягодин».

«Скоріш за все ситуація буде тільки ускладнюватися, адже як зазначали самі польські перевізники, вони планують довготривалу акцію», – зауважив Демченко.

Він зауважив, що учасники акцій не блокують рух автобусів і легкових транспортних засобів, тобто рух для звичайних людей залишається як і раніше інтенсивним, а також учасники акції зазначали, що пропускатимуть гуманітарну допомогу, яка слідує до України, та швидкопсувні вантажі.

«Проте, досить часто від польських колег нам надходить інформація про те, що учасники акцій все ж таки висловлюють і таку позицію, що вони пропускатимуть лише одну автівку на годину в напрямку України, неважливо з якими вантажами. Фактично ми бачимо, що лише одна або кілька вантажівок все ж таки прибувають до України з боку Польщі, і це основний вантажопотік, який на цей момент відмічається на цих трьох напрямках», – додав Андрій Демченко.

Загалом, за інформацією ДПС, за добу 7 листопада західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 61 тисяча осіб та 16 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби вибули 31 тисяча осіб. 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу прослідували 30 тисяч осіб, 27 тисяч з них – громадяни України. Оформлено 78 вантажівки з гуманітарною допомогою.

Перегляди: 45