Головна Економіка і аграрна політика Мінагрополітики затвердило перших верифікованих експортерів

Мінагрополітики затвердило перших верифікованих експортерів

Мінагрополітики вже затвердило три накази «Про включення до переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів». Загалом зареєстровано 735 підприємств. З текстами наказів і списком верифікованих підприємців можна ознайомитися на сайті міністерства, передає «ПроАгро Груп».

Міністр агрополітики Микола Сольський повідомив, що з 11 листопада розпочинається експорт деяких видів сільськогосподарської продукції за новими правилами. Своєю чергою перший заступник Міністра Тарас Висоцький повідомив, що з 6 листопада надійшло вже понад тисячу заявок від аграріїв про включення в список верифікованих експортерів. Всі заявки оперативно розглядаються і ухвалюються відповідні рішення.

Ознайомитися з відповідними наказами можна за посиланням.

Уряд схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану». Згідно з документом, буде сформований перелік верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів. Зокрема, зернових, олійних і продуктів переробки. Підприємець для включення в перелік експортерів повинен відповідати певним критеріям.

Перегляди: 78