Головна Техно Автоматизація процесу збору кормів: як прес-підбирач Kuhn сприяє збільшенню ефективності роботи фермера

Автоматизація процесу збору кормів: як прес-підбирач Kuhn сприяє збільшенню ефективності роботи фермера

Збір кормів — обмежений у часі трудомісткий процес, який може значно ускладнити роботу фермера та вплинути на окупність сільського господарства. Щоб автоматизувати заготівлю, аграрії використовують прес-підбирачі. Це навісне чи причіпне обладнання, що необхідне для збору та формування щільних тюків з сіна, соломи чи силосу для сільськогосподарських тварин. У такому вигляді корм простіше зберігати та транспортувати. Таким чином прес-підбирачі економлять час та людські ресурси фермерів, пришвидчуючи процес заготівлі кормів. 

Оптимізація заготівлі кормів 

Якісні прес-підбирачі — незамінна частина процесу кормозаготівлі, яка дозволяє оптимізувати виробництво кормів для худоби. Продуктивність роботи прес-підбирачів залежить від показників потужності, швидкості обертання механізмів, сумісності з тракторами різної потужності. Так, маючи якісний прес-підбирач Kuhn, можна в короткі терміни отримати якісний та багатий на поживні речовини корм. Використання прес-підбирача Kuhn приносить фермерам очевидні переваги:

  1. Прес-підбирач підбирає, пресує, а в деяких випадках подрібнює сіно, солому або траву для подальшого зберігання корму в тюках. Доведено, що поживність корму у щільних тюках набагато вища, ніж у тих, що зберігаються у силосних ямах, траншеях. Збільшення продуктивності збору кормів безпосередньо впливає на рентабельність фермерського господарства.
  2. Зниження трудових витрат на збирання кормів. Використання прес-підбирача Kuhn дає змогу скоротити час на заготівлю кормів. Адже відомо, чим менше проходить часу з моменту скошування до консервації, тим вища якість корму, яка безпосередньо впливає на кількість та якість надоїв. 
  3. Якість кормів підвищується, оскільки прес-підбирач Kuhn акуратно, не захоплюючи золу,  підбирає, подрібнює та пресує сіно або солому, що зберігаючи їхню поживну цінність і зменшуючи втрати.

Інженери компанії «КУН» роблять усе, щоб з їхнім обладнанням фермери могли створити оптимальні умови праці та підвищити ефективність сільського господарства. 

Прес-підбирачі Kuhn у фермерському господарстві  

Достатньо правильно обрати модель прес-підбирача, щоб швидко збирати, обробляти та тюкувати солому. Українські аграрії недарма все частіше обирають саме прес-підбирачі компанії KUHN. Прес-підбирачі Kuhn бездоганно виконують ці функції, а спеціалісти компанії ТЕХ-К допомагають з вибором моделі обладнання згідно до розміру та потреб фермерського господарства. Технічні переваги, які забезпечують високу продуктивність збору кормів:

  • інтегрований мотор — ексклюзивна розробка, яка поєднує гвинтові шнеки з боків і ротора в центрі, забезпечуючи кращий забір і втягування рослинної маси;
  • ротор з ножами у моделях з функцією подрібнення для забезпечення рівномірної щільності пресування та довготривалого зберігання грубих кормів;
  • оптимальне управління, адже механізатор з пульту керування може вмикати й вимикати пресувальну камеру, слідкувати за процесом утворення рулонів (тюків) та їхньою обмоткою;
  • короткий час простою, а отже прес-підбирач може працювати у різних робочих умовах майже без зупинок. 

Прес-підбирач — це обладнання, на якому не слід економити. Важливо не тільки обрати якісне обладнання, але й правильно його налаштувати згідно з обсягом поставлених фермером задач. Звертайтеся до менеджерів ТЕХ-К: вони допоможуть з підбором та налаштуванням, дадуть відповіді на всі питання. 

Перегляди: 11