Головна Ринок України Експорт/імпорт Нова стоянка в порту Констанца допоможе експорту українського зерна

Нова стоянка в порту Констанца допоможе експорту українського зерна

Порт Констанца

У вересні порт Констанца в Румунії відкриє додаткову якірну стоянку. Це сприятиме більш стабільному та ефективному експорту українського зерна,  повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського дунайського пароплавства.

Минулого року УДП активно лобіювало створення цієї стоянки, оскільки через високу завантаженість терміналів порту Констанци до 600 барж із зерном змушені були очікувати вивантаження до 30-40 днів. Це значно уповільнювало експортні операції та знижувало конкурентоспроможність українського зерна на міжнародному ринку.

Відкриття додаткової стоянки має вирішити ці проблеми та забезпечити більш швидку та ефективну обробку вантажів. Зокрема, додаткова стоянка дозволить збільшити пропускну здатність порту, що, у свою чергу, підвищить конкурентні переваги дунайського маршруту перед іншими логістичними шляхами, у тому числі перед Одеськими портами.

Водночас в пароплавстві зауважили, що проєкт якірної стоянки буде успішним лише за умови суттєвого скорочення витрат на обробку вантажу в порту Констанца.

Перегляди: 2