Головна Ринок України Експорт/імпорт «Нібулон» і УДП відправили перший баржевий караван до Констанци

«Нібулон» і УДП відправили перший баржевий караван до Констанци

Диверсифікуючи канали експорту, компанія «Нібулон» домовився про стратегічне партнерство із ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство». Днями з Ізмаїлу до порту Констанца вже вирушив перший баржевий караван, завантажений на зерновому терміналі філії «Бессарабська», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис зернотрейдера у Facebook.

Водночас в «Нібулоні» наголошують на важливості підтримки портів Дунаю з боку держави.

«Ми переконані, що Дунай уже проявив себе як шлях, який забезпечує економічну безпеку країни, і потребує системної підтримки.   На нашу думку, держава повинна дбати про конкурентний статус шляхів через порти Дунаю з глибоководними портами «великої Одеси», зазначив директор «Нібулону» із взаємодії з органами влади Михайло Різак.

Одним із перших кроків може стати включення Ізмаїлу до переліку станцій, які можуть отримувати знижку в розмірі 30% для експортних перевезень сільськогосподарської продукції, незалежно від станції завантаження.

В «Нібулоні» також вважають доцільним евакуювати понад 100 одиниць цивільних суден із Миколаєва для роботи на річці Дунай та імплементувати кращі практики країн ЄС щодо розвитку внутрішніх водних шляхів, наприклад, Директиву ради 2003/96/ЄС в частині скасування акцизу для водного транспорту.

Перегляди: 38