Головна Логістика На Вінничині будують сухий порт для оперативного перевезення та обробки вантажів

На Вінничині будують сухий порт для оперативного перевезення та обробки вантажів

У Вінницькій громаді будують сухий порт. Це буде залізничний термінал, який покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом і експортний та імпортний потенціал нашої держави.

Про це у Facebook повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, передає «ПроАгро Груп».

«Об’єкт допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами «великої Одеси» та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС. По суті, це логістичний хаб з відповідною інфраструктурою, тільки не на морі, а на суходолі», – написав Очеретний.

На I-му етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру та перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю ≈30 тис.TEU/рік. Тим часом як 2000 TEU – це місткість контейнерного складу, який також буде побудований на I-му етапі.

Сума приватних інвестицій у вінницький об’єкт складає понад 15 млн доларів, а будівництво поділене на дві черги. Стартували роботи навесні 2024 року. Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тисяч кв. метрів. Вводити в експлуатацію сухий порт планують у 3 кварталі цього року.

Перегляди: 22