Головна Новини Ринок України Через спеку виникне проблема із посівним матеріалом соняшника та кукурудзи

Через спеку виникне проблема із посівним матеріалом соняшника та кукурудзи

Через спеку, яка вразила більшість регіонів України у липні, буде проблема із посівним матеріалом соняшника та кукурудзи на наступний сезон.

Таку думку озвучив керівник вінницького представництва компанії LNZ Group Олександр Келип, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Kurkul.com.

За словами експерта, через дуже високі температури повітря насіння соняшника збиратиметься значно пересушеним, що може призвести до розтріскування. Коли така насінина приходить через бакову сівалку, вона облущується. Попри це, за словами Олександра Келипа, схожість такого насіння збережеться.

Також керівник вінницького представництва компанії LNZ Group розповів, що на Вінниччині цьогоріч є проблема із ураження окремих гібридів соняшника несправжньою борошнистою росою.

«Щодо хвороб соняшника, то критичного в регіоні нічого немає. Деякі гібриди були уражені несправжню борошнистою росою. Так в цілому більш-менш ситуація нормальна. Постраждали деякі окремі гібриди, менші стійкі до хвороб», — пояснив керівник вінницького представництва компанії LNZ Group.

До слова, недобір врожаю через борошнисту росу може складати до 50%. Щоб запобігти її появі необхідно вирощувати стійкі до хвороби гібриди, використовувати якісно протруєне насіння, дотримуватись просторової ізоляції, вирощувати соняшник в сівозміні з поверненням на те саме поле не раніше як через 8 років.

Перегляди: 21