Головна Ринок України Експорт/імпорт Критичних перешкод для експорту української аграрної продукції немає

Критичних перешкод для експорту української аграрної продукції немає

В України є можливість експортувати аграрну продукцію як автомобільним, так і залізничним транспортом, тож перешкод для експорту наразі немає.

Про це заявив в. о. міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Завдяки зусиллям наших військових та міжнародній підтримці, фактично рік тому вдалося запустити Український морський коридор. Станом на сьогодні він працює в штатному, стабільному режимі, в портах Великої Одеси. Також безперебійно працюють порти Дунайського регіону. Є можливість експортувати через сухопутні пункти пропуску, як автомобільним, так і залізничним транспортом», – сказав Висоцький.

Він зазначив, що існуюча пропускна спроможність всієї інфраструктури дозволяє експортувати такі ж обсяги, як до початку повномасштабного вторгнення, а це – понад 7 млн. тонн агропродукції щомісяця.

Висоцький наголосив, що наразі причин для зростання цін на продукцію, пов’язану із зовнішньою торгівлею, немає. Крім того, з огляду на певну стабілізацію в енергосистемі України, різких цінових коливань найближчим часом не очікується.

Перегляди: 6