Головна Економіка і аграрна політика «Національний кешбек» запрацює з 2 вересня

«Національний кешбек» запрацює з 2 вересня

Програма «Національний кешбек», за якою громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів, запрацює 2 вересня 2024 року, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

Отримані в рамках кешбека кошти можна буде витратити на послуги – медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг та інші. Або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбека – 3 тис. гривень за місяць.

«Кешбек – це можливість підтримати українців фінансово, особливо напередодні старту опалювального сезону, адже кошти отримані із кешбеку можна буде витрати, зокрема, на оплату комунальних послуг. Кешбек як форма державної підтримки громадян є більш ефективною для економіки, ніж просто надання коштів, адже формує додатковий попит на українські товари. Це створює робочі місця в Україні і забезпечує податкові надходження. До 40% коштів, витрачених на український товар, повертається податками в бюджет», – наголосила перша віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, в тому числі ліки і медичні вироби. Кешбек не буде нараховуватись на підакцизні товари. Участь покупців, виробників і продавців в програмі добровільна, тож чи є кешбек на конкретний товар в конкретному магазині, покупця інформуватиме магазин. Це також можна буде перевірити на сайті програми.

Щоб отримувати кешбек, необхідно відкрити спеціальний рахунок та отримати віртуальну або фізичну карту в своєму банку або в додатку.

Перегляди: 8