Головна Рослинництво Зернові «Нібулон» жнивує соняшник і кукурудзу

«Нібулон» жнивує соняшник і кукурудзу

«Нібулон» розпочав збирання соняшнику практично одночасно в трьох кліматичних зонах, а саме в Миколаївській, Черкаській та Житомирській областях. І хоча збирання в об’ємах іде майже синхронно, за урожайністю відрізняється майже вдвічі, зростаючи від півдня на північ, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Оскільки на Миколаївщині ставку на соняшник не робили, використовуючи його як страхову культуру на полях, де взимку випав ріпак, незначна кількість збору через цьогорічні погодні аномалії суттєво не вплинула на виробничі показники ефективності. Водночас у Черкаському кластері по соняшнику фіксується врожайність дещо нижче планової, а на Житомирщині у компанії є передумови вийти на планові показники. 

Крім того, виробничий підрозділ «Нібулону» почав збирання кукурудзи на Черкащині. Фіксується урожайність на 20% нижче планової, але практично в базисній вологості.

На перші числа вересня заплановано старт збирання кукурудзи й у Кам’янець-Подільському кластері, у той час як збирання кукурудзи та сої на Вінниччині та в центральній Житомирщині розпочнуть не раніше ніж за три-чотири тижні – тут ці культурі ще зелені та продовжують вегетацію.

«Попри погодні катаклізми й недобір урожаю, компанія матиме прибуток завдяки великій роботі щодо оптимізації технологічних  процесів і зменшення прямих витрат. Цей комплекс заходів дозволив зменшити собівартість виробництва та використання ресурсів. У наступному сезоні в компанії планують ще більше зменшити витрати на одиницю площі та збільшити частку технологій, які дозволяють заощаджувати вологу». – зазначив директор з агровиробництва «Нібулону» Олег Веселов.

Цьогоріч аграріями «Нібулону» було засіяно 9 тис. га соняшнику, 24 тис. га кукурудзи та 5 тис. га сої. У цілому під посіви ярових зайнято 38 тис. га, що на 10 тис. га більше, ніж у минулому році.

Перегляди: 5