Головна Економіка і аграрна політика В рамках Grain from Ukraine до Африки відправлено 23 тис. тонн кукурудзи

В рамках Grain from Ukraine до Африки відправлено 23 тис. тонн кукурудзи

кукуруза кукуруза кукуруза кукурузаку куруза

З України відправлене судно, яке доставить 3 847,9 тонн кукурудзи до Мозамбіку, та 19 179,6 тонн до Малаві, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Спершу вантаж вирушає до Мозамбіку морем, а вже потім буде транспортований до Малаві сушею. Після прибуття кукурудза, разом з іншими продуктами буде використана Всесвітньою продовольчою програмою, для роздачі соціально вразливим категоріям місцевого населення. Українська кукурудза дозволить ВПП підтримати їжею близько 200 тис. людей у Мозамбіку та 900 тис. людей у Малаві впродовж 3 місяців.

За словами заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича Україна вдячна урядам країн донорів за підтримку програми Grain from Ukraine.

«Ми всі спільно робимо велику роботу, яку нам треба продовжувати в наступні роки. Вдячні нашим Збройним силам за те, що безпекова ситуація в Чорному морі дозволяє нам спільно робити цю роботу для народів країн, які цього насправді найбільше потребують. Ми щиро вдячні уряду Франції та офісу ВПП та урядам країн донорів таких як таких як Португалія, Південні Корея, Швеція, Нідерланди та Італія за співфінансування цього зерна та також вклад в нашу велику спільну справу», – наголосив Маркіян Дмитрасевич.

Перегляди: 26