Головна Війна проти України Рашисти викрали українського зерна на 30 млрд. гривень і продовжують красти

Рашисти викрали українського зерна на 30 млрд. гривень і продовжують красти

Збитки внаслідок привласнення рашистськими окупантами українського зерна складають понад 30 мільярдів гривень. Причому ця цифра не остаточна і продовжує зростати, заявив начальник департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов, передає «ПроАгро Груп».

За його словами, росія фактично шантажує світову спільноту можливістю створення голоду в інших країнах. Через обстріли зернової та портової інфраструктури під ризиком існування перебуває низка країн Африки та Азії, які отримували українське зерно. Також він додав, що Україна вважалася і досі є одним з головних постачальників Світової продовольчої програми.

«Ми бачили два періоди атак Росії на агропромислову інфраструктуру, що мають прив’язку до «зернової угоди». До її підписання обстріли здійснювалися з артилерійських систем в прифронтових зонах: найбільше уражених об’єктів у Миколаївській (59) та Херсонській (78) областях. Після того, як Україна відмовилася від загрозливих умов країни-агресора, масштаби ударів почали розширюватися. У першу чергу ціллю стала Одеса та Одеська область, яка має найбільш потужну і розвинену інфраструктуру», – зазначив Бєлоусов.

Він додав, що з того часу країна-агресор почала використовувати великий діапазон різних засобів ураження, серед яких «шахеди», «Іскандери», ракети тактичної авіації, морського та наземного базування.

«Це говорить лише про те, що це добре скоординована політика Росії. У таких атаках задіяні абсолютно різні роди військ. І рішення синхронно здійснювати атаки приймаються найвищим військово політичним керівництвом Російської Федерації», – зауважив представник Офісу генпрокурора.

Бєлоусов наголосив, що росія намагається позбавити українців засобів до існування, крадучи зерно, а якщо це не вдається, то його нищать. Він додав, що враховуючи масштаби таких злочинів, однозначно як мінімум простежується злочин проти людяності, у більш широкій перспективі – один з елементів геноциду, який пов’язаний зі створенням умов для фізичного знищення нації.

Перегляди: 4