Головна Новини Новини компаній «Агрейн» збільшить площі під озимою пшеницею через посуху

«Агрейн» збільшить площі під озимою пшеницею через посуху

Господарства групи компаній «Агрейн» розпочали сівбу озимої пшениці врожаю 2025 року в Одеській області.

Про це повідомила прес-служба агрогрупи, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

Загалом озиму пшеницю планують вирощувати на всіх кластерах агрогрупи. У підсумку структура посівних площ компанії на новий сезон передбачає приблизно 38 тис. га під озимі культури, зокрема:

  • понад 15 тис. га — під озиму пшеницю,
  • понад 5 тис. га — озимий ячмінь,
  • понад 16 тис. га — озимий ріпак,
  • понад 1 тис. га — озимий горох.

«Оскільки жнива цьогоріч більш ранні, ніж зазвичай, то і площі звільняються швидше, даючи нам змогу зараз інтенсивно заходити в поля з сівбою. Ріпак вже посіяли в Чернігівській, Житомирській і Черкаській областях, частково в Одеській. Активно триває посівна ячменю на Одещині. На полях із більшою вологістю ґрунтів уже маємо перші сходи озимого ріпаку. Зараз перейшли до захисту культури», — розповів головний агроном Славко Станішич.

Також він додав, що на наступний сезон збільшено посівну площу під пшеницю і ячмінь, порівняно з цим роком.

«Через спеку та посуху в липні та серпні, яка вплинула на пізні культури, вирішили збільшити площі під озимою пшеницею, яка є більш стійкою до засухи. До того ж, зменшення врожаю продовольчої пшениці в багатьох країнах світу через засуху призводить до зростання цін на зернові. Ціни вже вищі, ніж минулого року, і показують рентабельність виробництва пшениці в Україні», — зазначив Станішич.

Перегляди: 13