Головна Економіка і аграрна політика Перелік сільгосптехніки з компенсацією вартості розширено до 11,3 тис. найменувань

Перелік сільгосптехніки з компенсацією вартості розширено до 11,3 тис. найменувань

Перелік української сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва, вартість яких частково компенсується на рівні 25%, в рамках державної програми підтримки сільгоспвиробників, розширено до 11 314 номенклатурних одиниць. Зокрема, участь у програмі беруть 126 українських підприємств машинобудування для АПК.

Відповідний наказ затвердило Мінекономіки, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Мінекономіки збільшило ще на 50 позицій перелік української техніки, за придбання якої держава компенсує аграріям 25% від вартості. Аграрії отримають вже понад 150 млн грн компенсації за придбану техніку в межах програми. Завдяки державній підтримці ми прагнемо надати поштовх розвитку українського машинобудування і допомогти нашим виробникам техніки та обладнання стати більш конкурентоздатними на ринку, а аграріям — допомогти на вигідних умовах оновити автопарк», — зазначила перша віце-прем’єр -міністр економіки України Юлія Свириденко.

Щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з Переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Перелік техніки та обладнання регулярно оновлюється після перевірки локалізації виробництва. Відповідність виробників встановлюється згідно з критеріями, зазначеними у Постанові Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року № 130 (зі змінами).

Перегляди: 3