Головна Ринок України Експорт/імпорт Мінагрополітики прогнозує експорт зернових у 2024/25 МР на рівні 40 млн. тонн

Мінагрополітики прогнозує експорт зернових у 2024/25 МР на рівні 40 млн. тонн

Міністерство аграрної політики та продовольства оцінює експорт зерна у сезоні 2024/25 на рівні 40 млн. тонн. Про це заявив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький у ефірі національного телемарафону, передає «ПроАгро Груп».

«Цього року врожай через складні кліматичні умови дещо менший, ніж попереднього року. Також цього року немає перехідних залишків із попереднього періоду. Тому експорт зернових оцінюється на рівні близько 40 млн. тонн. Це не є значним і рекордним обсягом. Ми впевнені, що наявна інфраструктура, зокрема Дунайського регіону, сухопутних коридорів, залізничного та автомобільного транспорту та морського коридору дозволять цей середній обсяг експортувати та вчасно доставити до країн, що його потребують», – сказав він.

Коментуючи підготовку польських фермерів до блокування українсько-польського кордону в районі пункту перепуску Медика, Висоцький підтвердив, що такі заяви звучали з польської сторони.

«Хочу наголосити, що триває робота на міждержавному рівні та на рівні асоціацій, щоб ці заяви не реалізувалися в будь-які конкретні дії. Ми показуємо цифри, що підтверджують, що впливу української продукції на польський ринок немає. Абсолютна більшість продукції, що переходить через сухопутний кордон , слідує транзитом і не залишається на польському ринку», – зазначив перший заступник міністра.

Перегляди: 6