Головна Новини Ринок України Уряд прагне зробити інспекційну діяльність більш сервісною

Уряд прагне зробити інспекційну діяльність більш сервісною

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України прагне завершити перехід на ризикорієнтовану модель проведення перевірок бізнесу та зробити інспекційну діяльність більш сервісною та виправданою. Тому презентовано функціонал порталу “Помічник підприємця” на платформі inspections.gov.ua та посібника “Легкі перевірки: порадник для бізнесу”, покликаних спростити підготовку підприємців до зустрічі з державними інспекторами.

“ПроАгро Груп” з посиланням на me.gov.ua повідомляє, що “Легкі перевірки: порадник для бізнесу”- покрокова інструкція про те, як бізнесу правильно проходити перевірки контролюючих органів. Відповідаючи на запитання в покроковій схемі, підприємець зможе виявити етап перевірки, на якому він зараз знаходиться.

Посібник підказує, як підприємець може діяти на трьох етапах – до, під час та після перевірки. Кожен етап – вичерпний перелік кроків, через які повинен пройти підприємець, щоб перейти до наступного етапу.

В свою чергу “Помічник підприємця” має рекомендації до, під час та після перевірки. Розширені функції представлені у особистому кабінеті, який за допомогою коду ЄДРПОУ може зареєструвати кожен підприємець. У ньому можна побачити досьє свого підприємства, календар планових та позапланових перевірок. Для оперативної консультації користувача розробники передбачили Телеграм-бот із підказками. Він може бути корисним уже під час проходження перевірки.

Перегляди: 0