Закупівля вхідних ресурсів – ключовий фактор прибутковості агрокомпаній

    Для збільшення прибутку агрокомпаніям потрібно оптимізувати свої витрати. Довговічніше обладнання, ефективніші технології удобрювання і аналізу складу ґрунтів – все це способи отримати більший прибуток за менших витрат. Так і повинно бути, адже в умовах конкурентного ринку аграрне підприємство не має можливості встановлювати власні ціни на свою продукцію. Залишається зменшувати витрати задля збільшення прибутковості.

    Витрати на вхідні ресурси – значна частина всіх витрат аграрного підприємства. І підприємство суттєво збільшить прибутковість, якщо зможе зменшити витрати на закупівлі. Технологічні рішення, які пропонує ринок, спрямовані допомогти з вирішенням проблем пошуку оптимальних цін і викорінення непрозорих схем закупівель, коли вибір роблять не на вашу користь.

    Попри це багато агрокомпаній і досі не мають чітких методик проведення закупівель або ці методики недостатньо відпрацьовані. Кожен може навчитись на власних помилках, але не обов”язково винаходити велосипед. Ринку потрібно обмінюватися досвідом.

    14 червня 2018 року “ПроАгро Груп” проведе четверту щорічну Конференцію спеціалістів по закупівлях агрокомпаній. На ми ній обговоримо стратегію закупівель, особливість закупівель конкретних товарів для сільгоспвиробництва, тендерні системи та багато іншого.

    Приходьте обмінюватися досвідом.

    Перегляди: 0