“Зміна погодно-кліматичних умов може принципово змінити існуючу схему розміщення сільгоспкультур в Україні”, – Тетяна Адаменко, начальник відділу агрометеорології УГМЦ

    Глобальна зміна клімату в останні десятиліття стала очевидним фактом, і для цілого ряду країн перетворюється з суто наукової в економічну, технологічну і продовольчу проблему. Про це в коментарі “ПроАгро” повідомила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру, кандидат географічних наук Тетяна Адаменко.

    “Зміна клімату проявляється на території України досить яскраво. Теплові ресурси підвищуються настільки швидко, що вже в найближчі десятиліття можуть принципово змінити існуючу схему розміщення сільськогосподарських культур. На даний момент це відбувається в основному на сортовому рівні. А в подальшому все залежатиме від кількості та зміни опадів, оскільки питання теплозабезпечення рослин на сьогодні вже зняте”, – зазначає експерт.

    За словами Т. Адаменко, зміна клімату формує новий природно-ресурсний потенціал. Сучасні знання про клімат і тенденції його зміни, сценарії і розрахунки можливих ризиків вирощування с.-г. культур покликані допомогти в прийнятті правильних стратегічних адекватних організаційних рішень, у тому числі й за структурою посівних площ олійних культур.

    Більш докладно про зміну погодно-кліматичних умов вирощування сільськогосподарських, зокрема олійних культур в Україні Т.Адаменко розповість під час виступу в рамках II щорічної Олійно-жирової конференції, яка відбудеться 18 жовтня п.р. в м. Київ (вул. Хрещатик, 7, конференц-зала Admiral Hall). Поспішайте зареєструватися і отримати важливу інформацію з перших вуст!

    Перегляди: 0