Про особливості залучення приватного сектору до державного контролю та нагляду в сфері фітосанітарії розповість президент Фітосанітарної асоціації України, Владислав Седик

    Дотримання фітосанітарних вимог є запорукою стабільного експорту продуктів рослинного походження на світові ринки.

    10 липня прийнятий законопроект №6673, який впроваджує в Україні міжнародну практику щодо залучення приватного сектору до надання послуг із відбору зразків продукції та проведення фітосанітарної експертизи. В законі передбачено процедуру уповноваження приватних фітосанітарних лабораторій на відбір зразків, їх аналіз та видачу сертифікатів відповідності для експорту української аграрної продукції на світові ринки. Запропоновані нововведення сприятимуть оптимізації системи фітосанітарного контролю в умовах зростаючих обсягів виробництва та експорту продукції рослинного походження.

    Фітосанітарна асоціація України здійснила аналіз світових практик делегування повноважень приватному сектору у фітосанітарії. Про особливості залучення в Україні приватного сектору до державного контролю та нагляду у сфері фітосанітарії, про нові практики фітосанітарії по-українськи, а також про те, що дасть свобода вибору лабораторії для здійснення експертиз зразків для аграрія, розповість президент Фітосанітарної асоціації України Владислав Седик, 31 жовтня на ІІІ щорічній конференції аграрних юристів.

    Перегляди: 0