Про супутниковий моніторинг як інструмент прозорого управління земельними ресурсами розповість 18 грудня проф. Наталя Куссуль, заступник директора Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ

    У 2018 році розпочалась програма Світового Банку та ЄС “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, важливою складовою якої є супутниковий моніторинг посівів та землекористування.

    В межах програми розробку методів і технологій дистанційного зондування Землі здійснює компанія EOS спільно з фахівцями Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ. Для класифікації типів культур за супутниковими даними, оцінки площ та стану посівів використовуються методи штучного інтелекту та глибинного навчання, а також хмарні технології обробки великих масивів даних (Big data).

    18 грудня під час конференції “Аграрні інновації 2018” проф. Наталя Куссуль, заступник директора Інституту космічних досліджень НАНУ-ДКАУ представить перші результати та подальші плани розвитку проекту.

    Програма “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні” (Land Transparensy) – це наймасштабніша програма МФО з розвитку земельних відносин в Україні. Програма спрямована на подолання найбільш поширених проблем в цій сфері на прикладах пілотних територій та розповсюдження цього досвіду. Мета – підтримка уряду України у створенні передумов для прозорого функціонування ринку сільськогосподарських земель та підвищення ефективності використання ресурсів, створення основи для інвестицій у сільськогосподарський сектор та сільську місцевість.

    Поспішайте зареєструватися на конференцію “Аграрні інновації 2018” та отримайте можливість поспілкуватися із запрошеними експертами і дізнатися найактуальнішу інформацію у світі агроінновації з перших вуст!

    Перегляди: 0