За якою технологією виробництва та відбору насіння майбутнє рослинництва, розповість Леонід Фадеєв, вчений, кандидат технічних наук, доцент, директор компанії “Завод “Фадеєв Агро”.

    “Щадна пофракційна технологія виробництва насіння – майбутнє рослинництва”, – стверджує Леонід Фадеєв, вчений, кандидат технічних наук, доцент, директор компанії “Завод “Фадеєв Агро”. Таке твердження вимагає переконливих аргументів, які презентуватиме Леонід Фадеєв на конференції.

    Традиційна технологія крім насіння кукурудзи та соняшнику не передбачає фракційність, тобто поділ насіння на фракції за розмірами і формою. Без такого поділу неможливо виділити з посівного матеріалу насіння з високим насіннєвим і врожайним потенціалом.

    Вибірковість материнської рослини в черговості і повноцінності харчування насіння в процесі їх формування – це закон природи. Закон простий – забезпечити збереження популяції. Саме ті перші семянки, які раніше інших і в повній мірі отримують харчування, сильніше інших насіння, сформованих пізніше. Ці сильні насіння і є як би “страховим фондом” збереження популяції. Відмітна ознака – вони важчі інших. Але відібрати їх можна тільки після суворого калібрування на фракції.

    Тож, про те як здійснити відбір найкращого насіння -калібрувати, та який вплив має фракційність, як не травмувати матеріал при зберіганні, збільшити свою врожайність та якість продукції, розповість дуже докладно з презентацією матеріалів Леонід Фадеєв 18 грудня під час конференції “Аграрні Інновації 2018”.

    Перегляди: 0