Головна Новини Новини компаній У Кіровоградській області арештували майно агропідприємства

У Кіровоградській області арештували майно агропідприємства

У Кіровоградській області накладено арешт на майновий комплекс та земельні ділянки підприємства, яке фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати майна в особливо великих розмірах.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу ДФС, у рамках розслідування кримінального провадження, внесеного Генеральною прокуратурою України до ЄРДР за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України, працівниками податкової міліції Офісу великих платників податків було встановлено, що службові особи однієї із с/г компаній Кіровоградщини діючи за попередньою змовою протягом 2018-2019 років взяли на зберігання зернові культури для подальшого повернення власнику. Однак, вказане майно було продане та вивезене за межі складів зберігання без відома власників товару та без відображення цих операцій у податковій звітності.

Крім того, фігуранти, використовуючи реквізити підконтрольних підприємств, спеціально створених для прикриття незаконної діяльності, протягом 2017-2019 років сприяли в ухиленні від сплати податків підприємствам реального сектору економіки під час здійснення внутрішніх операцій та при здійсненні експортних операцій с/г продукції за межі України.

Для забезпечення можливості подальшого відшкодування завданих державі збитків за поданням слідчих судом накладено арешт на майновий комплекс компанії – фігуранта загальною площею 6 тис. 361 кв. м з його складовими об’єктами нерухомості та на земельну ділянку, які розташовані в Кіровоградській області, загальною орієнтовною вартістю 150 млн грн.

Перегляди: 1