Головна Новини Новини компаній Сучасна технологія ремонту арочних ангарів

Сучасна технологія ремонту арочних ангарів

Осінь – період дощів, а значить для багатьох фермерів знову гостро постане питання ремонту ангарів, адже навіть найменше протікання зазвичай призводить до псування зерна та великих фінансових втрат. Як вирішувати це питання в сучасних умовах? Необхідність економії ресурсів і підвищення якості ремонтних робіт сприяє появі на ринку України нових технологій і матеріалів. Про технології ремонту арочних ангарів шляхом встановлення гідроізоляційного ПВХ-покриття розповідає директор компанії “Тент Строй Україна” Ігор Шведченко.

Чому ангари 80-90 рр. побудови протікають всі як один?

Характерні відмінності цих ангарів: каркас складається з металевих ферм, на яких лежать дерев’яні прогони. Огороджувальною конструкцією є або профлист, або оцинкований лист. Профлист кріпиться цвяхами безпосередньо до дерев’яних прогонів, які в залежності від вологості повітря то намокають, то розсихаються. Цвяхи під впливом цих факторів висуваються назовні. З плином часу ангар стає схожий на їжака, з якого стирчать, як колючки, цвяхи. Це призводить до величезної кількості отворів. А кожей отвір – це, відповідно, протікання.

  • У нас був випадок, коли один із замовників сказав, що один отвір у покрівлі приносить йому за зиму збитків на п’ятдесят тисяч гривень (він зберігав зерно). В ангарі було сім або вісім отворів, і за сезон зберігання зерна це вилилося у 400 тисяч гривень збитків.

Які способи ремонту ангрів застосовуються традиційно? Наскільки вони ефективні?

  • Інший приклад. Компанія купила старий ангар. Його розібрали, перевезли на нове місце. Але коли його зібрали, виявилося, що він повністю в отворах. Вони намагалися відремонтувати його різними епоксидними сумішами, які при високій температурі, на сонці, плавляться і розтікаються. Потім намагалися заклеювати різними ізолюючими матеріалами, але це не спрацювало. Також пробували міняти саморізи, посиливши їх гумовими шайбами. І це може продовжити термін життя покрівлі. Але проблема в тому, що металевий ангар нагрівається на сонці до 60-70°С, і від таких температур гумові шайби тріскаються. Тобто це дуже короткочасне рішення, яке може обійтися в половину вартості надійного капітального ремонту!

Яка альтернатва традиційним способам ремонту?

Найнадійніший спосіб відремонтувати ангар – це перекрити його ПВХ-покриттям. ПВХ служить шаром гідроізоляції, який абсолютно не пропускає воду.

Перед тим, як монтувати ПВХ-покриття, ми проводимо підготовчий етап. Спочатку профлист доводимо до порядку – прикручуємо його на свої місця, додатково обробляємо стики, монтуємо необхідні системи кріплень і потім вже встановлюємо ПВХ-покриття.

Які характеристики повинен мати матеріал для ремонту покрівлі?

Близько 10-12 років тому ми будували одному замовнику каркасно-тентовий павільйон. Він просив нас відремонтувати ангар, що протікає. Ми пробували застосовувати різні технології, спробували різні бітумні матеріали, щоб здешевити вартість ремонту. Потім застосовували різнопланові підсилення, але це не дало бажаних результатів. Тоді ми звернулися на завод, який виробляє ПВХ-тканину, описали цю проблему і підібрали матеріал, який має необхідні характеристики для ремонту покрівлі:

  • не пропускає вологу; • стійкий до перепаду температур;
  • витримує снігові і вітрові навантаження; • захищений від ультрафіолету;
  • і найголовніше – він досить довговічний: термін служби матеріалу більше 12-15 років.

Ми пробували різні тканини і зараз зупинилися на кількох європейських і азіатських виробниках. І в залежності від фінансових можливостей замовника ми використовуємо той або інший варіант.

Що ж все-таки обрати – ПВХ або профлист?

  • З точки зору гідроізоляції, ПВХ однозначно краще – він не тече. Профлист в цій ситуації програє. За терміном служби профлист служить довше, якщо рахувати до повної непридатності. Але служить довше – це не означає, що не тече. А для складу найважливішим фактором є відсутність протікання. Ми знаємо випадки, коли профлист починає протікати вже на третій-четвертий рік експлуатації. З ПВХ цього не станеться.
  • Що стосується ціни – ПВХ однозначно дешевше.
  • За строками ремонтних робіт. На весь комплекс робіт по заміні покрівлі ангара, від замірів до установки ПВХ-покриття, ми витрачаємо 10-14 днів.
    При цьому ми не зупиняємо роботу самого складу. Це дуже швидко. Якщо ж потрібно переукладати профлист, то ми спочатку демонтуємо старий профлист, потім міняємо дерев’яні прогони, які при демонтажі профлиста пошкодилися, потім проводимо установку нового профлиста. У стандартному варіанті цей цикл займає місяць, і весь цей час склад відкритий для всіх вітрів і дощів.
  • Ще один нюанс. На арочних ангарах треба використовувати гнутий профлист. Зараз цього, звичайно, ніхто не робить, тому що дорого. Беруть прямий профлист і думають, що це вихід. Це не вихід, це помилка, яка потім лягає на плечі замовника.

Чому варто звертатися до Тент Строй Україна?

  • У нас найбільший досвід в Україні. За весь час роботи наші монтажники змонтували понад 200 об’єктів. Ми обмінюємося досвідом із зарубіжними партнерами. В останні кілька років в Україні тільки почали з’являтися компанії, які намагаються впроваджувати цю технологію. А у нас вже є десятирічний досвід: ми розуміємо, де можуть бути проблеми, як ці проблеми швидко вирішити, які помилки не допустити, щоб у замовника не виникли складності.
  • Ми найшвидші. Бували випадки, коли ми робили монтаж за 3 дні. Щоб це повторити, треба пропрацювати у нас багато років.
  • Відремонтовані нами павільйони не течуть понад 10 років.
    У цьому легко переконатися: наші готові об’єкти є в кожній області, і ми рекомендуємо потенційним замовникам почати з ознайомлення з нашими роботами. Відвідавши один з таких об’єктів, ви чітко зрозумієте, з ким маєте справу.

ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА БЕЗКОШТОВНОЮ КОНСУЛЬТАЦІЄЮ!
+38 (063) 334 58 78 tentstroy.com

P.S.
До 31.08 спеціально для читачів ProAgro Group отримайте персональну знижку на ремонт ангару за промокодом “ПРОАГРО”

Перегляди: 7