Головна Новини Новини компаній Система підрахунку насіння SeedEye буде доступна для більшої кількості моделей зернових сівалок...

Система підрахунку насіння SeedEye буде доступна для більшої кількості моделей зернових сівалок Väderstad

Väderstad, одна з провідних світових компаній у галузі виготовлення техніки для обробітку ґрунту та сівби, робить інноваційну систему датчиків підрахунку насіння SeedEye доступною для зернових сівалок Spirit 600-900S та Rapid A 600-800C/J. Система SeedEye полегшує життя фермеру: вона економить час, надаючи безпрецедентну точність висіву.

Раніше сівалки Spirit 600-900S та Rapid A 600-800C/J обладнувались датчиками SeedEye виключно для контролю засмічення сім’япроводів, а тепер зможуть ще й підраховувати насіння.

«Використовуючи Väderstad SeedEye, фермер встановлює бажану норму висіву в кількості насінин на квадратний метр. В процесі сівби датчики точно підраховують кількість насінин, що проходить через кожен сім’япровід. Ця інформація поєднується з даними про швидкість руху, отриманими від радару сівалки, автоматично розраховується подача зерна для підтримки обраної норми висіву», – розповів директор з розвитку продукції компанії Väderstad Йохан фон Мекленбург.

У 2019 році система датчиків підрахунку насіння SeedEye отримала знак якості за свою точність від випробувального центру DLG у Німеччині. SeedEye передає контроль у руки фермера. Вона автоматично регулює норму висіву на ходу, тому немає необхідності в калібруванні, що спрощує використання сівалки та підвищує ефективність роботи у поля. Система розраховує кількість насінин на квадратний метр, а не масу насіння на гектар, щоб забезпечити кожній рослині оптимальний доступ до світла, води та поживних речовин.

«Розрахунок кількості насінин на квадратний метр, замість ваги на гектар, усуває вплив фракції насіння з різних партій на результат висіву, що допомагає фермеру підвищити точність та оптимізувати продуктивність», – додав Йохан фон Мекленбург.

Система підрахунку насіння SeedEye буде доступна для сівалок Spirit 600-900S та Rapid A 600-800C/J з 2021 модельного року. Якщо ваша сівалка вже обладнана системою контролю засмічення SeedEye, ви зможете її оновити до системи підрахунку насіння SeedEye.

Перегляди: 5