Головна Новини Ціни виробників на цукор можуть впасти до 18-19 гривень за кілограм

    Ціни виробників на цукор можуть впасти до 18-19 гривень за кілограм

    Внутрішні ціни на український цукор продовжують падати через торговельні обмеження з ЄС. Аналітики прогнозують, що гуртові ціни від заводів можуть знизитися до 18-19 грн/кг.

    Про це йшлося під час аналітичного брифінгу сільськогосподарського кооперативу ПУСК, повідомляє «ПроАгро Груп».

    «Український цукор переважно залишається на внутрішньому ринку через обмежений експорт. Спроби постачати продукцію до Туреччини, Македонії та інших країн поки що не дозволяють суттєво розвантажити запаси. Через торговельні обмеження з ЄС, які триватимуть до 2025 року, Україна стикається з труднощами експорту цукру», – зазначили у ПУСК.

    Ця тенденція, ймовірно, продовжиться у найближчі місяці.

    «Деякі заводи в Україні вже почали знижувати ціни з попередніх 21,50-22 грн./кг до 21 грн./кг. У вересні-жовтні ціни можуть впасти до 18-19 грн./кг через перенасичення внутрішнього ринку», – прогнозують аналітики.

    Водночас світовий ринок цукру демонструє значне зростання цін через низку чинників.

    «Серед ключових причин — значна засуха в Бразилії, яка серйозно вплинула на врожайність цукрової тростини. Додатково ситуацію ускладнили масштабні пожежі, що пошкодили від 5 до 8% посівних площ. Це призвело до суттєвого зростання вартості цукру на світових біржах», – пояснили у ПУСК.

    Перегляди: 29