Головна Новини Ринок України В Україні змінені ДСТУ виробництва соняшникової олії діють з 1 січня 2019...

В Україні змінені ДСТУ виробництва соняшникової олії діють з 1 січня 2019 року

В Україні з 1 січня 2019 року почали діяти нові ДСТУ 4492:2017 виробництва соняшникової олії, а ДСТУ 4492:2005 “Олія соняшникова. Технічні умови” було скасовано.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу асоціації “Укроліяпром”, в новому ДСТУ було відкореговано види соняшникової олії з урахуванням світових вимог, а також наведено поширений перелік показників безпечності продукції та методів її випробування.

“Якщо підприємство поширило асортимент продукції, то на нові види олії соняшникової треба розробляти нові ТВ. Визначення строку придатності здійснюється шляхом безпосереднього визначення індукційного періоду для кожного виду олій. Такі роботи можуть проводити установи, які мають відповідні прилади, методики визначення та досвід виконання зазначених робіт”, – говориться в повідомленні.

Також повідомляється, що виробник-оператор ринку за бажанням також може отримати висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи в закладах Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів згідно з вимогами Закону України №1602-VII “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Перегляди: 3