Головна Новини Ринок України УЗ реалізувала лише три з 10 ступеневих маршрутів – УЗА

УЗ реалізувала лише три з 10 ступеневих маршрутів – УЗА

Українська зернова асоціація (УЗА) подала 10 заявок від зернових компаній до філії “Центру транспортної логістики” “Укрзалізниці” на формування ступеневих маршрутів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу УЗА, про це розповів в.о. виконавчого директора УЗА Сергій Іващенко.

Він зазначив, що 28.12.2018 року подали 3 заявки, 15.01.2019 року – 4, 18.01.2019 року – 1, 21.01.2019 року – 1, 22.01.2019 року – 1. Однак, за цей період ЦТЛ вдалось сформувати та реалізувати лише три ступеневі маршрути.

“Подати заявку на такі маршрути можуть усі учасники ринку, а не тільки компанії-члени УЗА. Для цього потрібно надіслати в УЗА лист про формування такого ступеневого маршруту, де обов’язково вказати номер плану; станцію навантаження; код станції; планову дату навантаження маршруту; відправника та власника вантажу; власника фронту навантаження (елеватор); платника; станцію призначення; отримувача та назву вантажу. Примірник такого листа можна отримати в УЗА”, – пояснив Сергій Іващенко.

Він також додав, що для зручності, зернові компанії можуть домовлятись про формування ступеневого маршруту за допомогою платформи TransitHub.

“Платформа TransitHub дає можливість різним вантажовідправникам оперативно, зручно та зрозуміло домовитись про спільне вивезення зерна з кількох елеваторі чи станцій. Ця онлайн платформа схожа за принципом дії на всім відомий БлаБлаКар, однак для зернових перевезень”, – зауважив фахівець.

На підставі введених завчасно відправниками планів та надісланих листів, ЦТЛ здійснює моніторинг заявлених планів і формує зведений план-графік маршрутизації на поточну декаду для станцій, які мають можливість формувати відправницькі маршрути з вагонів хопер-зерновозів.

“Перелік опорних станцій та полігонів найближчим часом буде нанесений на залізничну мапу на сайті УЗА, наразі ж його можна отримати в дирекції УЗА. Затверджений план-графік, є обов’язковим до виконання диспетчерським апаратом та розміщується на поточну декаду на сайті філії ЦТЛ”, – підкреслив в.о. виконавчого директора УЗА.

“Такі ступеневі відправки покликані вирішити питання залізничних перевезень зерна з “повагонних” елеваторів та забезпечити ефективну логістику зернових. Тому запрошуємо всіх учасників зернового ринку до співпраці та очікуємо збільшення ступеневих маршрутів”, – зазначив Сергій Іващенко.

Перегляди: 0