Головна Новини Ринок України Попри сподівання українських виробників, ціни на яблука в Україні знижуються

Попри сподівання українських виробників, ціни на яблука в Україні знижуються

Попри те, що українські фермери стримували реалізацію яблука в надії на більш високі ціни, реалії ринку виявилися протилежними очікуванням.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit, у січні-лютому 2019 року середні оптові ціни на ходові сорти десертного яблука знизилися в середньому на 8%.

“Зниження цін в перші місяці 2019 року стало своєрідним сигналом для садівників, які розпочали активний розпродаж яблука зі сховищ. А це, в свою чергу, тільки посилило тиск на ціни на ринку”, – зауважили експерти.

Лідерами за темпами зниження цін стали сорти Джонаголд і Айдаред: середня оптова ціна на них впала на 17% в січні-лютому 2019 року. Ренет Симиренка подешевшав на 11%, Голден Делішез – на 7%, а Гренні Сміт – на 6%. Єдиним популярним сортом, ціни на який не знизилися, був сорт яблук Гала. Ціни на нього залишалися стабільними завдяки активному експортному попиту.

Крім цього, відбулось зростання цін на сорт Фуджі, однак цей сорт поки що залишається не надто поширеним в Україні, тому ціни на нього не грають вирішального впливу на ринку.

Перегляди: 0