Головна Новини Ринок України Україна і Словенія хочуть поглибити співпрацю в АПК

Україна і Словенія хочуть поглибити співпрацю в АПК

Україна та Республіка Словенія обговорили стан і перспективи розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці в галузі АПК.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, зокрема, аграрні відомства країн домовились про активізацію прямого двостороннього діалогу та підписання Меморандуму щодо співробітництва.

Серед пріоритетних напрямів для співпраці України і Словенії в галузі АПК – розширення торговельно-економічного співробітництва, сприяння інвестиціям в сфері АПК в обох країнах, розвиток органічного виробництва, впровадження IT-технологій в аграрному секторі та співпрацю у сфері безпечності та якості продуктів харчування та СФЗ.

“Враховуючи досвід словенських колег під час вступу Словенії до ЄС, сподіваємось на їх підтримку в сфері адаптації українського законодавства до європейського. Ми також сподіваємось на активізацію співпраці у ветеринарній сфері, включаючи обмін досвідом у боротьбі з такими хворобами як АЧС”, – зауважила в.о. міністра агрополітики України Ольга Трофімцева.

Перегляди: 0