Головна Новини Ринок України Мінагрополітики створило Міжвідомчу робочу групу для удосконалення законодавства у сфері ЗЗР

Мінагрополітики створило Міжвідомчу робочу групу для удосконалення законодавства у сфері ЗЗР

У Мінагрополітики створено першу Міжвідомчу робочу групу з питань удосконалення законодавства щодо життєвого циклу засобів захисту рослин в Україні.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу відомтсва, її очолила в.о. міністра агрополітики Ольга Трофімцева.

До складу робочої групи увійшли представники 26 організацій, серед яких як державні установи, так і бізнес-асоціації та міжнародні проекти. Зокрема, серед членів новоствореної групи – представники Міністерства екології та природніх ресурсів, Міністерства охорони здоров’я України, Держпродспоживслужби, Національної поліції України, ПАТ “Укрзалізниця”, ФАО, Американської торгівельної палати України, Європейської Бізнес Асоціації, Проекту Глобального Екологічного Фонду (GEF), проекту Твіннінг “Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин і здоров’я рослин покращення відповідних інспекційних та лабораторних служб”, Україно-Американської ділової ради (USUBC), Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної організації праці в Україні, Всеукраїнської Аграрної Ради, Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”, Фітосанітарної асоціації України, Української промислової асоціації захисту рослин, Спілки пасічників міста Рівного і Рівненського району.

Основними завданнями робочої групи є підготовка пропозицій стосовно удосконалення законодавства щодо життєвого циклу засобів захисту рослин в Україні, зокрема, з питань державних випробувань та державної реєстрації, ввезення та продажу, зберігання та застосування засобів захисту рослин, поводження з використаною тарою та утилізації непридатних препаратів.

Перегляди: 0