Право експорту своєї продукції на територію Євросоюзу мають 308 українських підприємств.
Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPolit, про це повідомили в Держпродспоживслужбі.
Серед них 128 підприємств-виробників продукції для споживання людиною, 180 – підприємств-виробників нехарчової продукції.
Серед українських підприємств, котрі мають право експорту до ЄС продукції для споживання людиною:
- 22 виробники молока та молочної продукції;
- 4 виробники м’яса птиці;
- 1 виробник продуктів із м’яса птиці;
- 24 виробники риби;
- 4 виробники яєць та яєчної продукції;
- 66 виробників меду;
- 1 виробник харчового колагену;
- 1 виробник кишкової сировини;
- 5 виробників равликів та жаб’ячих лапок
Водночас усі виробники харчових продуктів із 28 країн-членів ЄС можуть експортувати в Україну без обмежень за виконання імпортних умов. Україна ж отримує для відкриття експорту в ЄС має проходити оцінку системи державного контролю (з подальшою верифікацією) та отримувати дозволи на експорт”, – зауважили в Держпродспоживслужбі.
Перегляди: 2