Головна Новини Ринок України Який пропонують податок на 1 га сільгоспземель

Який пропонують податок на 1 га сільгоспземель

У разі прийняття законопроєкту №3131-1, мінімальне податкове навантаження на землю сільськогосподарського призначення становитиме до 3-4% з можливістю її знизити до 1% за рахунок сплати інших податків. Про це заявив один з авторів законопроєкту народний депутат Іван Чайківський, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

Законопроєкт №3131-1 “Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства” має запровадити мінімальне податкове навантаження на землю сільськогосподарського призначення.

“Ми підвищуємо ставку земельного податку до 3-4%, але даємо можливість її знизити аж до 1% за рахунок сплати інших податків (ПДФО від продажу с/г продукції або ПДФО орендодавців та працівників (для платників ЄП) або єдиного податку 3-ї групи, або податку на прибуток підприємства)”, – каже Іван Чайківський.

За словами народного депутата, цей механізм, водночас, мінімально вплине на легальних сільськогосподарських товаровиробників, оскільки вони вже сплачують усі належні податки та збільшить податкове навантаження на “тіньовиків”, виштовхуючи їх у легальне поле.

Отже після запровадження обов’язкового податку, максимальна ставка у гривні становитиме 3% НГО – 900 грн, 4% – 1200 грн. Сумарне навантаження може бути 1200-1400 грн. Для тих, хто легально працює, практично нічого не зміниться, окрім того, що зарплати та умови роботи перебуватимуть у конкурентних умовах із тими, хто досі працював у тіні.

Перегляди: 0