Головна Новини Ринок України Що відбувається з цінами на зернові

Що відбувається з цінами на зернові

Станом на середину травня, багато компаній вже опустили ціни під рівень нового врожаю по пшениці і ячменю. Теж саме очікується і по кукурудзі, в зв’язку з виходом на зовнішні ринки бразильської кукурудзи, а також очікуванням її рекордного врожаю в Україні, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на prometey.org.ua.

Як зазначає Григорій Гудима, аналітик компанії “Прометей”, пандемія, що зробила негативний вплив на українську та світову економіку, залишила свій відбиток практично на всіх галузях, в тому числі і на внутрішньому ринку зернових і олійних культур. Що стосується зернових, ситуація на ринку в квітні/першій половині травня характеризувалася серйозною конкуренцією між покупцями в портах України та внутрішніми споживачами. У зв’язку з недостатньою кількістю пропозицій з боку виробників, рівні закупівельних цін переробників всередині країни досягали значень рівних цінам в портах, особливо це торкнулося кукурудзи. Також рівні цін кукурудзи на базисі СРТ ситуативно перевищували ціни у валюті на умовах поставки FOB.

Так, у компанії вважають, що всупереч падінню попиту на світових ринках, ціни українського внутрішнього найчастіше демонстрували зростання. При цьому, станом на середину травня, багато компаній вже опустили ціни під рівень нового врожаю по пшениці і ячменю. Теж саме очікується і по кукурудзі, в зв’язку з виходом на зовнішні ринки бразильської кукурудзи, а також очікуванням її рекордного врожаю в Україні.

Перегляди: 0