Головна Новини Ринок України На банковій вважають недоцільним обмеження імпорту добрив

На банковій вважають недоцільним обмеження імпорту добрив

Президент України Володимир Зеленський вважає недоцільним обмеження імпорту добрив в Україну, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на interfax.com.ua.

“Важлива новина для аграріїв – обмежень імпорту добрив не буде. Сьогодні розмовляв із Президентом Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, представниками уряду і парламенту щодо звернення представників аграрного бізнесу. Підприємців непокоїло питання можливого розгляду впровадження квот на імпорт азотних, азотно-фосфорних і комплексних добрив в Україну протягом наступних трьох років. Вони висловили занепокоєння, що ухвалення такого рішення може призвести до необґрунтованого перевищення внутрішніх цін на добрива над світовими, і як наслідок – додаткових збитків українських сільгоспвиробників”, – каже Роман Лещенко, голова Держгеокадастру, екс-уповноважений президента України із земельних питань.

За його словами, вислухавши думку аграріїв і позицію уряду, Президент Володимир Зеленський заявив, що, з урахуванням стану ринку, квотування імпорту мінеральних добрив із країн-торговельних партнерів України є недоцільним. “Я вважаю, що в тих обставинах, які склалися на ринку добрив, не потрібно обмежувати їхній імпорт. Аграрії мають отримати більше добрив і розвивати сільськогосподарський потенціал України. Тому що це наша продовольча безпека”, – наголосив глава держави.

Роман Лещенко каже, що таке рішення правильне і допоможе українським аграріям у нинішніх умовах досягти високих показників врожайності.

Перегляди: 0