Головна Новини Ринок України Пропозиція від Укрзалізниці: 8 тисяч вагонів для довгострокових контрактів

Пропозиція від Укрзалізниці: 8 тисяч вагонів для довгострокових контрактів

Укрзалізниця відкрила прийом заявок на перевезення в піввагонах за довгостроковими контрактами, починаючи з серпня поточного року. Прийом заявок триватиме до 29 липня включно. Клієнтам компанії пропонують перевезення в 8 тис. піввагонів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на cfts.org.ua.

Мінімальний обсяг місячного замовлення становить 200 піввагонів. Максимальний обсяг місячного замовлення – 8 тис. піввагонів. Нормативна кількість діб використання вагона для піввагонів – 6 діб. При замовленні перевезень на 12 місяців ставка плати за використання піввагона складе 546 грн (без ПДВ), на 11 міс. – 575 грн, 10 міс. – 604 грн, 9 міс. – 632 грн.

Пілотний проєкт за довгостроковими договорами на вантажоперевезення Укрзалізниця запустила в червні. В експерименті беруть участь два типи вагонів – напіввагони і хопери-зерновози. В УЗ анонсували, що в пілотному проекті буде задіяно 10% парку піввагонів УЗ і 10% парку зерновозів. Це 3300 зерновозів і 8800 піввагонів. Суть новації полягає в тому, що перевезення у вагонах продаються на довгостроковий період за фіксованою ціною і чим довше термін перевезень, тим менше ставка плати за використання вагона.

Перегляди: 0