Головна Новини Ринок України “Укрзалізниця” може припинити нарахування додаткової плати за подачу вагонів на малодіяльні станції

“Укрзалізниця” може припинити нарахування додаткової плати за подачу вагонів на малодіяльні станції

Валерій Ткачов, заступник директора департаменту комерційної роботи “Укрзалізниці” заявив, що наразі підготовлені пропозиції для розгляду правлінням „Укрзалізниці“ щодо наступних питань – про тимчасове припинення дії рейтинг-аналізу (припинення нарахування додаткової плати за подачу вагонів на малодіяльну станцію) або внесення змін до чинного рейтинг-аналізу щодо спрощення виходу вантажної станції зі списку малодіяльних станцій, при наявності гарантій збільшення відвантаження з боку вантажовідправників (в чинному порядку така процедура відсутня). На вимогу вантажовідправників розглядається питання припинення нарахування додаткової плати за подачу вагонів на малодіяльні станції.

Він констатує, що через погодні умови збиральна компанія 2020 року змістилася на 2−3 тижні (темпи збирання відстають від торішніх). “В даний момент немає проблем із забезпеченням вагонним парком, більш того, фіксується профіцит вагонного парку. Крім цього, вантажовідправники висловлюють зацікавленість у продовженні програми за довгостроковими договорами (з фіксованим терміном і обсягами перевезення). Нині вже підписано договорів на 3,3 тис. вагоновідправлень в місяць на термін 9−12 місяців. І правління „Укрзалізниці“ розглядає можливість розширення цієї програми і виділення додаткової кількості вагонів-зерновозів під ці договори”, – цитує його слова “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Перегляди: 0